0
Evropske lige

SERIJA A: Benevernto ozbiljno namučio šampiona, Juve uz dva penala i het-trik Dibale do trijumfa podno ‘Vezuva’

Objavljeno: 07.04.18 u 17:02

Fudbaleri Juventusa slavili su kao gosti protiv poslednjeplasiranog Beneventa rezultatom 4:2, u meču 31. kola italijanskog šampionata.

Navijači Napolija ponadali su se da bi „stara dama“ tu u okolini njihovog grada mogla da prospe bodove, a te nade su poularne „veštice“ dodatno su podgrejale svojim odličnim izdanjem.

Benevento je u dva navrata na ovom meču uspevao da sustigne vođstvo Juventusa, koji se dosta mučio na ovoj utakmici, ali je u završnoj četvrtini ipak na suvi kvalitet i iskustvo uspeo da slomi „fenjeraša“.

Svakako centralna figura ove utakmice bio je Paolo Dibala, koji je postigao tri pogotka na stadionu „Ćiro Vigorito“, dok mu je veći deo utakmice na drugoj strani dobro parirao Čeik Diabate, koji je propisno namučio odbranu torinskog kluba.

„Bjankoneri“ su beden ispred gola domaćina probio u 16. minutu, pogotkom Paola Dibale koji je lepo gađao i pogodio desni gornji ugao gola Kristijana Puđonija.

Ipak šest minuta kasnije usledio je odgovor Beneventa, koji je preko pomenutog Dijabatea stigao do poravnanja, a konačan rezultat poluvremena postavio je Dibala iz penala nakon faula nad Miralemom Pjanićem.

Drugo poluvreme počelo je iznenađujuće, pošto je već u 51. minutu domaćin došao do novog izjednačenja, drugim pogotkom Dijabatea koji je tako dobro zabrinuo navijače Juventusa.

Lider šamionata mučio se dosta dugo da dođe do nove prednosti, a do nje su ipak stigli u 74. minutu, nakon novog jedanaesterca koji je izborio Iguain a realizovao ga ponovo Dibala.

Tačku na ovu utakmicu stavio je prelepim pogotkom Daglaš Košta, udarcem sa oko 25 metara udaljenosti.

ITALIJA 1 – 31. KOLO

Subota
Benevento – Juventus 2:4 (1:2)
(Dijabate 24, 51 – Dibala 16, 45+2, 74pen, Kosta 82)

Roma-Fjorentina
SPAL-Atalanta
Sampdorija- Đenova
Nedelja
Torino- Inter
Verona-Kaljari
Krotone -Bolonja
Napoli-Kjevo
Udineze-Lacio
Milan-Sasuolo

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter