4
Fudbal

FOTO: Vojvodina

VOŠIN VREMEPLOV: Kako je pala italijanska ‘Viola’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.18 u 15:51

Na današnji dan, šestog aprila 1977. godine, u petom kolu Srednjoevropskog kupa, Vojvodina je u Novom Sadu pobedila italijansku Fiorentinu rezultatom 4:2 (3:1).

Fudbaleri Vojvodine u više navrata učestvovali su u najstarijem međunarodnom fudbalskom takmičenju u Evropi – Srednjoevropskom kupu, a baš na 50. godišnjicu ovog takmičenja, 1977. godine, uspeli su i da osvoje trofej. U konkurenciji Fiorentine, Sparte (Prag) i Vašaša (Budimpešta), crveno-beli su bili najbolji i tako zasluženo doneli jedan internacionalni pehar u Novi Sad.

Jednu od ključnih utakmica na putu ka osvajanju trofeja, Vojvodina je odigrala šestog aprila protiv Fiorentine u Novom Sadu. Već u šestom minutu, ljubičasti su poveli golom Kazarce, ali potom je na scenu stupio sjajni Slobodan Vučeković. Postigavši het-trik (golove dao u 17, 19. i 44. minutu), uspeo je da preokrene rezultat i već do poluvremena obezbedi svom timu sigurnu prednost. Već na početku drugog dela utakmice, u 49. minutu, Šandor Mokuš je povisio na 4:1, a sve što su gosti do kraja meča uspeli da urade jeste da u 72. minutu preko Bralje smanje rezultat na 4:2.

Na meču protiv Fiorentine, za Vojvodinu su igrali Miladin Purać, Đorđe Vujkov, Šandor Mokuš, Željko Jurčić, Martin Novoselac, Vasa Rutonjski, Laslo Lerinc, Petar Nikezić (Mile Dragojević), Slobodan Vučeković, Slobodan Pavković i Ivica Radosavljević (Slavko Ličinar), a trener ekipe bio je legendarni Todor Veselinović.

(Youtube/podbarafkv)

0
0

4 Komentara

  1. E moj Pedja,a da se ti malo okrenes kvalitetu fudbala na toj utakmici,ili je uopste i nisi pogledao,nego si onako usput video poluprazne tribine Karadjordja-prazne tribine na stranu,ali je te godine Vosa igrala smekerski fudbal i imala najbolji tim u SFRJ,ali Zvezda te godine pusti Hajduk Split u zadnjem kolu,tako da nismo bili sampioni vec smo se morali zadovoljiti drugim mestom !!!!

    0
    0
    Odgovori
    • 1976/77 Zvezda je bila prvak, Hajduk je bio osmi, a Vojvodina cetrnaesta na tabeli, tako da prijatelju ti si ocigledno nesto debelo pobrkao.
      Vojvodina je bila druga u sezoni 74/75 koja nikakve veze sa utakmicom sa Fiorentinom nema, kao ni tvoja prica o Zvezdinom pustanju Hajduku.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter