0
Fudbal

FOTO: FS Srbije

SVE SPREMNO ZA ZREB: ‘Orlići’ iz prvog šešira čekaju protivnike na EP

Objavljeno: 28.03.18 u 17:58

Kadetska reprezentacija Srbije juče je izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 4. do 20. maja u Engleskoj.

Nakon jučerašnjih mečeva poznati su i svi potencijalni rivali “orlića” na šampionatu Starog kontinenta, a UEFA je danas objavila i sastave šešira za žreb koji će se održati 5. aprila.

Srbija će ovaj žreb dočekati iz prvog šešira, zajedno sa selekcijama Holandije, Norveške, Slovenije, Republike Irske, Švajcarske i Bosne i Hercegovine.

U drugom “šeširu” nalaze se selekcije Švedske, Nemačke, Portugalije, Danske, Italije, Izraela, Španije i Belgije.
Domaćin turnira Engleska naći će se u grupi A, a grupe će biti popunjene sa po dve reprezentacije iz prvog i drugog “šešira”.

Utakmice grupne faze igraju se od 4. do 11. maja, a po dva najbolja tima iz svake grupe obezbediće plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Podsećamo, izabranici Ivana Jevića su se na kontinentalnni šampionat plasirali kao prvoplasirani u svojoj kvalifikacionoj grupi, isped Španije, Ukrajine i Češke.

Naš tim je ove kvalifikacoje završio sa dve pobede (Češka i Ukrajina) i jednim remijem (Španije), od čega je trijumf nad Ukrajinom dobijen za „zelenim stolom“ poršto je naš rival na tom meču napravio veliku administrativnu grešku i u tim uvrstio suspendovane igrače, Mikolu Jaroša i Romana Bodinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter