U Partizan je došao u zimskom prelaznom roku kao igrač sredine terena i kapiten mlade reprezentacije Ukrajne do 21 godine.

Povezane vesti

Prošao je prolećni deo priprema na Kipru sa Partizanom, stekao nove prijatelje i u martu 2018. godine debitovao u dresu crno-belih u 28. kolu SLS. Ovo je Juri Vakulko.

− To je za mene bio važan trenutak u životu na koji sam dugo čekao i zbog kojeg sam zaista veoma srećan – kaže Vakulko. – Želim da se zahvalim šefu Đukiću, stručnom štabu i čitavom timu, jer bez njih, njihove podrške i igre ni ja ne bih bio uspešan. Oduševljen sam svim momcima iz ekipe koji su me od prvog momenta fantastično prihvatili i učinili da se osećam kao jedan od njih. Neverovatno je koliko se svi slažemo kao jedan i koliko smo bili međusobna podrška kada je bilo i teških momenata kod pada igre. Mi smo u Partizana velika porodica.

Već nekoliko meseci si u Beogradu, kako ti se dopada život u njemu?

− Veoma mi se dopada. Dosta toga sam obišao od Kalemegdana, Trga republike i čuvenog sastajališta Kod konja, odnosno spomenika knezu Mihailu Obrenoviću. Dosta vremena provodim sa Lukom Cucinom, Đorđem Ivanovićem, mladim golmanom Popovićem. Svi su prema meni prijatni i izuzetno srdačni gde god da odem.

Pratio si skoro svaku utakmicu Partizana, kakvo je sada tvoje mišljenje o timu?

− Da, gledao sam dosta utakmicu i smatram da imamo jak tim. Ipak u fudbalu je nekad potrebna sreća, a nas je znali da napusti nekad. Ali sada smo se vratili ponovo u igru, puni smo elana, dajemo golove i uz podršku navijača idemo dalje!

Da li su tvoji posetili Beograd?

− Jesu pre dve nedelje, ali nažalost nisu bili tu za moj debi. Pomoglo mi je što su bili ovde i videli da mi je zaista lepo u Partizanu!