U ovo savremeno doba se preko interneta može kupiti gotovo sve.

Povezane vesti

Od hrane, odeće, nameštaja, pa i različitih rekvizita i suvenira.

Jedan navijač Crvene zvezde je na specijalizovanom sajtu za prodaju preko interneta, ‘Kupujem prodajem’, postavio jedan veoma zanimljiv ‘suvenir’ sa utakmice voljenog kluba. Radi se o delu naslona stolice za koji tvrdi da potiče sa stadiona ‘Maksimir’.

I to ni manje ni više nego sa tadašnjeg velikog derbija Jugoslavije iz 1990. godine koji će ostati upamćen po nemirima i tuči navijača Dinama i Zvezde. Toliko se loših stvari desilo tog dana u Zagrebu, da je pomenuta tuča okarakterisana i kao jedan od razloga za raspad Jugoslavije i rat.

Jedan deo polomljene stolice sa ‘Maksimira’ je, barem kako on tvrdi, poneo i navijač Crvene zvezde koji pokušava da ga unovči za 24.000 i više dinara. A u njegovom oglasu piše:

– Toga dana 13. 5.1990. godine, još kao pitomac Vojne Gimnazije u Zagrebu, otišao sam sa drugarima na sever nekoliko sati pre početka utakmice. Prvo je preleteo sladoled ka nama od strane navijača Dinama koji su bili smešteni takođe na severnoj tribini, ali iznad nas i odvojeni nekakvim limenim pločama.

Preletela je i plastična flaša, tamo i nazad. Delije su počele da lupaju po onim limenim pločama, a one su postepeno popuštale. Grupa navijača Dinama je nekako uspela da napusti taj deo tribine iznad nas i mi smo ovladali celom severnom tribinom. Sa istoka i zapada su počeli da nas gađaju kamenjem. Od svog tog adrenalina kidali smo ta sedišta malo iz obesti, ali i da se zaštitimo od kamenja kojim su nas gađali.

U svom tom metežu napustili smo stadion Maksimir, prvo dok se nije otključala kapija zaklanjajući se se iza povećeg drveta nas dvadesetak (lično braneći se ovim sedištem od kamenica koje su i dalje padale sa zapadne tribine), a nakon toga i od navijača Dinama koji su ostali van stadiona. . . Sedište je prokrijumčareno ispod jakne do sobe, pa nakon toga i do kuće mojih roditelja. Sve ove godine je putovalo gde god da sam službovao (Priština, Niš, Užice, Apatin i sada je u Subotici) kao draga uspomena… Verujem da je jedino sa tog događaja.