Na današnjoj konferenciji za medije u kući fudbala u Staroj Pazovi javnosti su se obratili Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Marko Dmitrović.

Povezane vesti

Juče je srpska sportska javnosti obaveštena o novoj promeni kapitena fudbalske reprezentacije Srbije, te će umesto dosadašnjeg Branislava Ivanovića novi vođa biti Aleksandar Kolarov, a njegov zamenik Nemanja Matić.

Očekivano, i fudbaleri na današnjoj konferenciji su bili upitani u vezi sa ovom promenom.

– Sve će biti isto – rekao je kratko Dušan Tadić, dok je Aleksandar Mitrović bio nešto opširniji.

– Ništa se neće promeniti. Poštujemo odluku selektora. Bane Ivanović, Kolarov i Matić su ovde s nama, nije bitno ko nosi traku. Odradili smo danas trening, sve je u redu. Idemo na pobedu u obe utakmice – rekao je napadač Fulama.

U klubu sa ‘Krejven Kotidža’ igra fantastično u 2018. godini, dok je prethodna bila za zaborav u dresu Njukasla. Ipak, i tada se nije plašio za mesto u nacionalnom timu.

– Svako okupljanje i svaka utakmica, pa i prijateljska, je dokazivanje za mene. Nova borba za mesto u timu. Dajem sve od sebe, a selektor odlučuje. Poštovao sam u odluku Beniteza da ne igram. Sad se lepo osećam dok igram u Fulamu. Nadam se da će to da potraje – istakao je Mitrović.

FOTO: STARSPORT

Očekuje da će pripadnici zlatne generacije sa Novog Zelanda dati poseban kvalitet ‘A’ selekciji.

– Dobri su momci i mnogo vrede. Oni su u budućnosti oslonac reprezentacije. Drago mi je da su s nama. Nadam se da će igrati čak i bolje nego u klubovima – zaključio je Mitrović.

Dušan Tadić je istakao da mu mnogi prijatelji traže karte.

– O potražnji za kartama bolje da ne pričam, svaki dan stižu zahtevi od prijatelja. Meni je 300 ljudi tražilo. Nadam se takođe dobrom učinku kao u kvalifikacijama, ali je najbitnije da ekipa pobeđuje – rekao je Tadić, ne želeći da lični učinak ističe u prvi plan.

Golmanu Marko Dmitrović je dodao da su i njemu tražili karte, ali više dres, koji je obećao najboljem drugu. Kada se radi o prvom rivalu Srbije na Mondijalu, Kostariki, tu posebno ističe čuvara mreže Real Madrida Kejlora Navasa.

– Moramo ipak da mislimo pre svega na nas. Ako tako bude, možemo da se nadamo dobrom učinku na Mundijalu – podvukao je Dmitrović.

FOTO: STARSPORT