0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Printscreen

ŽOZE MURINJO: Nemanja Matić je kao pusto ostrvo!

Objavljeno: 18.03.18 u 12:53

Mančester junajted se plasirao u polfinale FA kupa, a najbolji igrač ‘crvenih đavola’ u pobedi nad Brajtonom bio je Nemanja Matić.

Srbin je prvo asistirao Lukakuu za vođstvo, a potom i sam dotukao goste golom pred kraj meča. Posle utakmice o partiji Srbina pričao je i menadžer Žoze Murinjo.

– Radije bih da pričam o onima koji su odigrali dobro… Matić je bio poput pustog ostrva punog karaktera. Prednjačio je svojim ponašanjem na terenu i kvalitetom, dok su neki drugi igrači bili uplašeni. Kada sunce sija i kada sve ide dobro, svi žele da se istaknu, puni su samopouzdanja i stalno traže loptu. Kada je zima, kada je ekipa u seriji loših rezultata, onda nema mnogo igrača koji će se istaći. Tada dolazi do razlike u kvalitetu i karakteru, ne samo igračkih, već i kao osoba – istakao je Žoze Murinjo.

Portugalac je potom kritikovao mladog Skota Mektomenija, ali i Valensiju, kao i Luka Šoua.

– Ovo je bila njegova najgora utakmica od kada sam ga stavio u A tim. Grešio je u dodavanjima, gubio duele… Ali, on je svestan da je igrač Mančester junajteda i ima snage da kaže sebi: ‘OK, ne igram dobro, grešim, ali onda ću barem da radim osnovne stvari u odbrani, da se dobro postavljam, da uklizavam, da ne pravim krupne greške’. Kod njega sam video da postoji odlučnost, ali kod nekih drugih igrača video sam strah da igraju – rekao je Murinjo i nastavio:

– Nisu ispunjavali taktičke dogovore i da sam mogao, na poluvremenu bih zamenio obojicu. Nisam to, ipak, uradio jer bi bilo previše agresivno i ostao bih sa samo jednom izmenom do kraja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter