Predstojećeg vikenda, u okviru 28. kola SL Srbije, ekipa Radnika odlazi „na noge“ Partizanu.

Povezane vesti

U okviru jesenjeg dela prvenstva dve ekipe susrele su se u Surdulici sredinom oktobra i ondašnji rezlultat je bio 0:2 u korist gostiju iz Beograda. Šta se očekuje od susreta u nedelju čulo se na redovnoj press konferenciji kluba.

– Znamo ko je Partizan i znamo kome na goste idemo. Igraju na svom terenu i njima pripada uloga favorita u ovom meču. Partizan je Partizan i to nam je jasno, bez obzira na prethodne rezultate. Mi ćemo pokušati svim raspoloživim sredstvima da pariramo domaćinu. Ne idemo na utakmicu da pravimo defanzivni blok, i ne želimo da se samo branimo, a sa druge strane idemo na meč potpuno rasterećeni, jer smo neke bodove koje smo planirali uspeli da osvojimo i sada ćemo pokušati da pokažemo što više naših nekih kvaliteta i atributa koje imamo – kaže Simo Krunić.

– Ne treba nam specijalna motivacija protiv Partizana, dovoljno reći da igramo protiv jakog rivala. Problem motivacije se javlja kada se igra sa rivalima slabijih kvaliteta. Pokušaćemo da igramo na naš način i koliko nam bude protivnik dozvolio. U našoj ligi svako svakog može da pobedi, dosta je ujednačenih ekipa, i kod nas se ništa ne zna. Mi smo uspeli da vežemo dve pobede uzastopno kući, što ranije nije bio slučaj. Nerešen rezultat u Beogradu bio bi vrhunski rezultat, ali do njega želimo stići u otvorenoj igri, a nikako striktnom defanzivom, gde bi naši igrači mogli, na pravi način, da pokažu svoje igračke vrednosti – kaže Simo Krunić, šef stručnog štaba superligaša Radnika.

O kadrovskim problemima svoje ekipe, pred put za Beograd, Krunić kaže.

– Imamo sitne povrede i videćemo do nedelje ko će biti u konkurenciji za tim. Pokušaćemo da prema protivniku napravimo najbolju ekipu, a mislim da se ona kristališe iz dana u dan.

Utakmica Partizan – Radnik igra se u nedelju od 13 časova u Beogradu.