0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN BASTA: Presrećan sam zbog povratka u reprezentaciju!

Objavljeno: 18.03.18 u 12:28

Srpski fudbaler Dušan Basta ima uspešnu sezonu sa ekipom Lacija.

Njegov tim dobro igra i u Evropi i u Seriji A, gde se nalazi pri samom vrhu. Lacio se u četvrtak plasirao u četvrtfinale Lige Evrope posle pobede nad Dinamom iz Kijeva i u najboljih osam čeka ga dvomeč sa Salcburgom.

-Liga Evrope je za nas vrlo bitna i prezadovoljni smo zbog plasmana u četvrtfinale. Salcburg ne smemo da potcenjujemo, mada smo na žrebu mogli i mnogo lošije da prođemo. Protiv Austrijanaca nas čeka težak duel, ali se nadamo ulasku u polufinale. To bi za nas bio veliki uspeh – smatra Basta.

Bastin tim je vrlo blizu plasmana u Ligu šampiona u Seriji A, iako će do kraja sezone voditi veliku bitku sa gradskim rivalom Romom, kao i sa Interom.

-Neće nam biti lako. Milan je podigao formu i približio se, Inter i Roma su nam konkurenti od početka sezone. Smatram da će tek u poslednjem kolu da se odluči ko će u Ligu šampiona. Naš poslednji meč je sa Interom u Rimu – rekao je Basta.

Lacio u nedelju igra sa Bolonjom koja zauzima 12. poziciju i koju su već savladali u prvom delu šampionata.

-Bolonja nije za potcenjivanje, ali sve zavisi od nas. Kvalitetniji smo, ali nema opuštanja. Tri boda u nedelju su nam preko potrebna za Ligu šampiona – kaže Basta.

Zbog odlične forme, Dušan Basta se našao na spisku selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića za prijateljske mečeve sa Marokom i Nigerijom. Srpski defanzivac se tako vratio u nacionalni tim posle dve i po godine pauze.

-Povratak u reprezentaciju mi mnogo znači. Presrećan sam zbog toga i ono što mogu da obećam je da ću dati svoj maksimum – zaključio je Basta.

Meč Lacio – Bolonja igra se u nedelju od 20:45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter