0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HS INTERVJU-MUDRINSKI: Preko Partizana do trofeja u kupu, Evertonu ‘oprošteno’, Magatovu ideju bi trebalo uvesti u Srbiji! (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.18 u 09:58

Gost redakcije HotSport-a bio je nekadašnji centarfor Crvene zvezde, a sada udarna igla Čukaričkog Ognjen Mudrinski, sa kojim smo pričali o timu sa Banovog brda, danima na Marakani, ali i zanimljivim fudbalskim temama.

Posle sjajne sezone u Spartaku iz Subotice i 18 postignutih golova, Ognjen Mudrinski je letos stigao u Čukarički. Nažalost, teška povreda tokom meča sa Partizanom odvojila ga je od terena četiri meseca, ali se snažni napadač oporavio i opet je spreman da ‘teroriše’ golmane u Superligi Srbije. Prvo pitanje HotSporta je i bilo vezano za tešku povredu zadobijenu posle grubog starta Evertona Luiza.

– Povreda je prošlost, za sada je sve u redu, imao sam malih problema na početku zimskih priprema jer smo radili na veštačkoj travi i to mi nije odgovaralo, smetala mi je tvrda podloga, jer imam šest šrafova u nogama. Dobro je, sve je prošlo, treniram sa ekipom, ima manjih bolova, ali ništa što me sprečava da radim svoj posao – počeo je priču za HotSport, Ognjen Mudrinski.

 Do kraja regularnog dela sezone ostalo je tri kola, već sada može da se napravi presek, da li si zadovoljan dosadašnjim rezultatima Čukaričkog?

– Tri kola su ostala do kraja ‘regularnog’ dela prvenstva, poslednjih nekoliko godina nije bilo ovako zanimljivo, kako oko plej-ofa, tako i oko plej-auta, dosta ekipa je u nekoliko bodova i mislim da će se tek posle podele bodova zakuvati i biti zanimljivih mečeva. Mi smo zadovoljni, trenutno smo četvrti na tabeli, Radnički iz Niša koji je na trećem mestu nam beži tri boda u Kupu Srbije smo se plasirali u polufinale, čekamo protivnika i nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve.

 Cilj čelnika lige bio je da podelom bodova u plej-ofu približe Crvenu zvezdu i Partizan ostalim ekipama, a čini se da ovaj sistem takmičenja ove sezone više šteti Radničkom iz Niš i Čukaričkom?

– Razlika između nas i osmog na tabeli je šest bodova, tako da ni to nije neka velika prednost. Jedna utakmica odlučuje, ovako je zanimljivije, biće dobrog fudbala.

FOTO: MaxBet

 Čukarički je osvojio kup 2015. godine, da li to možete ponoviti ove sezone?

– Ubeđen sam da možemo do trofeja u Kupu Srbije. Čekamo izvlačenje parova polufinala, ali koga god da izvučemo, igraju se dve utakmice, neće biti lako, Mačva i Lučani su ozbiljne ekipe, a Partizan je favorit za osvajanje trofeja. Ipak, mi se spremamo celu sezonu u želji da budemo među četriri u prvenstvu i pokušamo da napadnemo kup.

 Koga bi voleo za protivnika u polufinalu Kupa Srbije?

– Najmotivisaniji bih sigurno bio protiv Partizana. Ne samo ja, nego cela ekipa. Izgubili smo pre nekoliko dana od njih, nismo ličili na nas, igrali smo loše od njihovog prvog gola do kraja prvog poluvremena i to sada više ne može da nam se ponovi. Zato bismo voleli da dobijemo priliku za revanš.

 Kako ocenjuješ saradnju sa Nenadom Lalatovićem?

– Za sada je sve na najvišem nivou, sa svakim igračem ima ozbiljnu saradnju. Ono što radimo na treninzima, prenosimo na utakmicu i mislim da rezultati govore kakav je trener.

 Vratićemo se još jednom na tešku povredu zadobijenu oktobra prošle godine, mnogo se prašine diglo, da li te je Everton Luiz pozvao tokom oporavka?

– Rekao sam već nekoliko puta. Ne bih se baš vraćao na to. Everton mi se nije lično javio i izvinio, ali jeste me zvala portparol Partizana Bilja Obradović. On ne govori engleski, ni sprski, valjda samo portugalski, zbog toga me nije zvao – jasan je bio Mudrinski.

 Prvi si i jedini igrač u istoriji Crvene zvezde koji je na debiju u crveno-belom dresu postigao het-trik?

– U tom trenutku nisam bio svestan, ali mi je posle utakmice to rekao tadašnji portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski. Što se same utakmice sa Radničkim tiče, bila je to teška utakmica posle ispadanja od Bordoa u Ligi Evrope, psihički smo želeli da se vratimo, navijači su nam dali vetar u leđa, bila je to dobra utakmica, Nišlije su povele, ja sam izjednačio, oni su opet poveli do kraja prvog poluvremena, a onda smo u drugom delu skupili snage, na moju sreću postigao sam još dva gola i to je utakmica koje se rado sećam.

 Svetlana Ceca Ražnatović je ‘krivac’ za jedan nesvakidašnji detalj u fudbalu, a vezan je za tebe, fudbaler si koji je u 15. kola šampionata uspeo da odigra 16 utakmica?

– To se tako potrefilo, ja sam sezonu počeo u Jagodini, prvo kolo sam bio tamo, a Zvezda niije igrala protiv Javora zbog Cecinog koncerta u Guči. Pred kraj prelaznog roka potpisao sam za Crvenu zvezdu i u međuvremenu se odigrao taj odloženi meč, nastupao sam u toj utakmici postigao gol i dogodilo se to da sam u 15. kola prvenstva odigrao 16 utakmica.

 Navijači Partizana su se tada bunili i tražili da se taj gol ne prizna, jer je nemoguće da jedan igrač odigra dve utakmice u istom kolu?

– Šta da im radim – smeh.

 Bio si najbolji strelac Crvene zvezde u toj polusezoni, a onda si dolaskom Rikarda Sa Piinta izgubio mesto u timu?

– Nisam imao problem sa Sa Pintom, došlo je do promena u upravi kluba, od prvog treninga se videlo da ne računaju na mene, na treningu me stave da igram zadnjeg veznog, a ja u tom trenutku prvi strelac lige. Video sam da se neću naigrati i odlučio sam da idem – iskren je bio Mudrinski.

FOTO: MaxBet

 Napadač si čiji je jedan od najačih aduta igra glavom, UEFA je napravila istraživanje po kome to šteti zdravlju igrača i u mlađim kateogrijama će testirati igru bez prava dodira glavom, šta misliš o tome?

– Prvi put čujem za to. Je l’ se šališ sa mnom? Šta će biti kada se izvodi korner? Predložiću Lalatoviću da to probamo na treningu, da ne igramo uopšte glavom.

 Legendarni nemački trener Feliks Magat se zalaže za to da ekipe koje ne postignu gol, to jest odigraju 0:0 ne dobiju bodove. Da li bi to bilo dobro primeniti u Superligi Srbije?

– Našim ekipama to ne bi odgovaralo. Moje mišljenje je da uvek treba igrati na gol više, fudbal se igra zbog golova. To nije loša ideja.

 Godina je Svetskog prvenstva u Rusiji, gde vidiš Srbiju na Mondijalu?

– Brazil je favorit, zagarantovana prva pozicija. Protiv Švajcarske i Kostarike imamo šanse. Na selektoru Mladenu Krstajiću je da skocka tim, momci su pokazali da umeju u kvalfikacijama. Svim srcem sam uz njih – zaključio je Mudrinski.

Ognjen Mudrinski je u saradnji portala HotSport i kladionice MaxBet odigrao humanitarni tiket u vrednosti od 10.000 dinara. Potencijalni dobitak u kladionici MaxBet namenio je maloj trogodišnjoj princezi Nađi Kvrgić koja boluje od leukemije.

Ukoliko želite da uplatite novac, to možete da uradite na dinarski račun 340-32019867-11, ili devizni: IBAN RS35340000003201986711, SWIFT: GIBARS22
Erste banka.

Primalac je Jelena Kvrgić iz Novog Sada, a svrha uplate je za Nađu.

Evo i tiketa koji je odigrao Ognjen Mudrinski:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter