Fudbaleri Partizana će u nedelju od 13 časova na svom terenu igraju protiv Radnika iz Surdulice, a čini se da je, bar na osnovu reči Miroslava Đukića, atmosfera u klubu više nego dobra. Pogotovo nakon što je ekipa vezala nekoliko dobrih rezultata.

Povezane vesti

– Posle dužeg vremena igramo pred našom publikom, sigurno da je to veoma pozitivna stvar za nas. Želimo da navijačima predstavimo naš napredak, da pokažemo da se ekipa nalazi u dobrom momentu. U uzlaznoj smo putanji i očekujem da osvojimo tri boda koji će nam biti značajni za samopouzdanje, rekao je Đukić aludirajući na to što su crno-beli protiv Zemuna i Rada igrali pred praznim tribinama.

Iako je veliki broj povređenih, pa u timu neće biti Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Miroslav Vulićević i verovatno Zoran Tošić, ipak ima pozitivnih vesti:

FOTO: STARSPORT

– Zoran Tošić se vraća da radi danas sa nama i to je lepa vest. Kosović takođe, on je veoma bitan igrač, kreativac koji može dosta toga da nam donese u veznom redu. Suma je spreman, trenira normalno, može da bude na spisku za utakmicu.

Što se tiče utakmice sa Radnikom…

– Sigurno da ovde možemo očekivati tvrd i težak meč. Veoma je bitno otvoriti meč što pre možemo da bismo igrali bez opterećenja. Mislim da ćemo voditi meč i igru, a da će oni pokušati da nas ugroze preko kontri, što im ne treba dozvoliti jer je to njihovo glavno oružje.

Tri pobede su ulile dodatno samopouzdanje crno-belima, pa je primetno da se pojavio umereni optimizam, kada je u pitanju šampionska titula:

– Mi smo uspeli da prebrodimo krizu koju sve ekipe nekad prolaze. Vidimo da su i drugi sa ove zemaljske kugle i da i oni prolaze kroz krizu, ništa nije neobično. Mi smo to u prethodnih deset dana sanirali i vratili se na pravi kolosek. U Kupu smo prošli dalje, ali ne treba se opuštati i misliti da je sve gotovo ako nema Crvene zvezde. Mislim da na Zvezdinoj lekciji treba da naučimo da nema lakih protivnika. Što se tiče lige, smanjili smo razliku i tako treba da nastavimo.

FOTO: STARSPORT

Ipak, ne smatra trener Partizan da će njegovoj ekipi biti lakše zbog rasporeda:

– Ne verujem u imena protivnika. Ne igraju imena nego fudbaleri. U svaki meč ulazimo maksimalno angažovano i koncentrisano. U našoj ligi nema lakih rivala, sa svima smo se mučili i to je potpuno normalno, dodoa je Đukić.

Reči hvale dobili su Svetozar Marković, Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba:

– Sveta je pokazao da može da igra na obe pozicije bez problema. Igrač koji se potvrdio i koji iz dana u dan raste, a što je najbitnije ima odličnu glavu, smiren je, staložen, radi predano, a to je najbitnije za mlade igrače. Ne ulazi u euforiju već se iz mirnoće popravlja i raste. Pred njim je velika budućnost. Raduje me mnogo jer Ožegović odlično radi za ekipu, a kada se radi za ekipu dolaze i golovi. I on i Tavamba su shvatili da moraju da nam pomognu u defanzivnom delu. Ekipa i ja smo im zahvalni na tome. Oni odlično rade i u nekom momentu dolazi njihov kvalitet do izražaja, a samim tim i golovi. Važno je što daju golove jer špicevi žive od golova. Zaista se nalaze u dobrom momentu, zaključio je Đukić.