Čovek koji je ‘potegao’ za prijavama protiv Crvene zvezde i Partizana, Dragiša Binić, obrazložio je odluke Disciplinske komisije FSS u razgovoru za ‘B92‘.

Povezane vesti

Dragiša Binić pokrenuo je lavinu odlukom da se oduzme po dva boda Partizanu i Crvenoj zvezdi, o čemu se i dalje priča u srpskoj javnosti. Još jednom je pokušao da obrazloži svoju odluku.

– Konstantno imamo napade na Fudbalski savez Srbije, čim neko ima svoj lični problem želi to da prebaci na Savez. Počelo je prvenstvo i počele su čarke, opominjali smo, a kada je to uzelo maha odlučili smo da to prekinemo.

Kako kaže, dva najveća tima različito su reagovala na ovu odluku.

– Tenzije je više podizao Partizan, a manje Crvena zvezda. rgani postoje, tu su prvostepeni, drugostepeni, pa i trećestepeni izvršni organ, ali mislim da nema razloga da se ponište naše odluke.

– Niko nema pravo da na takav način deli javnost, svađa navijače, tako gubimo navijače, niko ne želi da odvede dete na teren kada vidi da se dva čelna čoveka jednog i drugog kluba svađaju i pišu neka saopštenja – rekao je Binić.

Na tapetu su se našli i niški Radnički, kao i Vojvodina iz Novog Sada.

– Prijava nije podneta protiv Radničkog iz Niša, već protiv njenog potpredsednika koji je izjavio nešto oko nameštanja, što nije smeo kao predstavnik trećeplasiranog tima na tabeli. Vojvodina se žalila na suđenje, ali neprimereno, za to postoji pravni lek, postoje drugi načini za rešenje tog problema, ako ga ima – istakao je Binić.