2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Blickrig Partizana u Ivanjici za plasman u polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.18 u 14:52

U prvom meču dana četvrtfinala Kupa Srbije, Partizan je u Ivanjici sa 2:0 savldao Javor i plasirao se u polufinale.

‘Deža vi’ sa Banovog brda u Ivanjici. Partizanu je bilo potrebno dva minuta da nokautira rivala, a ovga puta umesto tri boda, plasira se u polufinale Kupa.

Prvo poluvreme najavljivalo je veliko mučenje čete Miroslava Đukića, koja je bila apsolutni favorit. Njeog kolega Vlado Jagodić je ‘parkirao autobus’ pred golom sa pet igrača, te su crno-beli jedva stizali do prilike. Prvu su imali tek u 25. minutu posle kornera kada je Tavamba spustio loptu, a Marković šutirao traljavo do golmana Đogatovića. Mladi Marković je imao i poslednju šansu u prvom delu, igrao se 37. minut kada je šutirao sa 25 metara, ali je lopta otišla tik pored gola. Na poluvrmenu – 0:0.

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme je bilo dosta agilnije. Golove je najavio Tavamba u 51. minutu kada je posle sjajnog dodavanja Pantića sa pet metara uspeo da promaši što se na promašuje, to jest Karišik je loptu izbio sa linije. Ipak, u 65. minutu je Partizan poveo sa 1:0. Posle centaršuta sa desnog boka, Nemanja G. Miletić je loptu glavom vratio u peterac, a Ožegović loptu smestio u mrežu.

Grobari se nisu pošteno ni poradovali prvom golu, usledio je drugi. Mladi štoper Marković je centrirao sa desnog boka, a njegov kolega iz defanzive Nemanja R. Miletić je glavom zatresao mrežu za 2:0 i plasman u polufinale Kupa Srbije.

(Izvor: YouTube/Znalac)

Javor je u 72. minutu mogao do gola, ali je Mrkaić bio neprecizan. Samo nekoliko minuta kasnije opasnija prilika za domaćine, šutirao je Dolmagić, Stojković je loptu zakačio prstima i skrenuo je na prečku.

U poslednjih deset minuta utakmice dve vezane šanse za novog reprezentativca Kameruna, ali Tavamba nije promenio rezultat. Na kraju sigurnih 2:0 za Partizan.

JAVOR – PARTIZAN 0:2
/Ožegović 65, Nemanja R. Miletić 67/

Ivanjica
Stadion Javora
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

JAVOR: Đogatović – Dolmagić, Karišik, Kornelijus (Maričić od 56), Amanović – Panić, Kolaković, Crnomarković – Đerić, Krnić (Petković od 60) – Mrkaić.
PARTIZAN: Stojković – Vulićević (Urošević od 54), N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Janković, Đerlek (Ilić od 46) – Tavamba, Ožegović.

0
0

2 Komentara

  1. Da, Tawamba je bio gotovo nezainteresovan za igru,sto me cudi. Nadam se da je to samo trenutna indisponiranost… Mesko je jos u hibernaciji kao medo s Durmitora! Probudi se Meskoooo, stiglo je prolece!
    Inace, ekipa je delovala OK,svi za sve do pobede. Mislim da smo izasli iz krize. Hvala bogu, na vreme! Mene su odusevili decaci, Partizane tvoja buducnost je vecna!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter