24
Domaći fudbal

VELIKA DRAMA U ŠAPCU: Mačva izbacila Zvezdu posle penala, Nemanja Radonjić je tragičar crveno-belih! (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.18 u 17:35

Fudbaleri Mačve i Crvene zvezde odigrali su meč bez golova u četvrtfinalu Kupa Srbije, a onda je posle penala prolaz u polufinale izvojevao tim iz Šapca.

Šabački i beogradski tim odigraće dve utakmice u četiri dana na istom stadionu, a prvi je danas odigran u okviru četvrtfinala Kupa Srbije. I odmah je Mačva stavila do znanja crveno-belima da se ni u jednom od ta dva susreta neće predati i izaći na teren sa belom zastavicom.

Domaći su na početku utakmice predali sredinu terena favorizovanom rivalu, ali su bili vrlo opasni iz kontranapada i kako je meč odmicao, sve više su pretili preko brzonogih krila u opasnim tranzicijama.

Ipak, nije bilo ozbiljnijih pretnji sve do26. minuta kada je Aleksandar Pešić sam stvorio sebi poziciju i šutirao iz okreta, istina iskosa sa leve strane, ali je Puletić krajnjim naporom loptu skrenuo u korner.

Mačva je odgovorila u 35. minutu kada je Milan Borjan izleteo daleko od svog gola, ne najbolje intervenisao i loptu dodao do Ivana Obrovca koji ju je dočekao skoro na polovini terena i šutirao je iz prve. Bio je precizan, ali je Le Talek bio brži i u poslednjem momentu je spasio svoj gol na gol-liniji.

U 50. minutu na povredu se požalio Filip Stojković i to bi mogao da bude novi ozbiljan problem za Zvezdu. A u 55. je Mačva ponovo pripretila, Bojan Matić je odlično šutirao sa oko 15 metara u bliži ugao, ali je Borjan bio spreman.

Zvezda je uglavnom imala inicijativu, ali je pretila samo iz prekida i sa distance, dok je Mačva nastavila sa dobrim kontranapadima i iz nekoliko takvih publika u Šapcu je ustajala na noge.

U 75. minutu čak smo videli i loptu u mreži Zvezde, ali je gol Nenada Gavrića poništen zbog ofsajda. Teška sitaucija za procenu:

Kako od tog momenta više nije bilo prilika, čak ni nakon šest minuta nadoknade, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, jer je pravilo u Kupu Srbije da se nakon poslednjeg sudijskog zvižduka odmah pristupa penalima.

U prvoj seriji Srđan Babić je pogodio za vođstvo Zvezde, a odgovorio je najbolji strelac Mačve Bojan Matić hirurški preciznim šutem u rašlje. Gotovo na identičan način pogodio je i Aleksandar Pešić, da bi Nenad Gavrić poravnao na 2:2, i pored toga što je Borjan zakačio loptu.

Sigurno izvođenje penala nastavio je i Nenad Krstičić, a na drugoj strani isto učinio i Milinković. I u četvrtoj seriji golmani nisu imali šansu, pošto su pogodili Nenad Milijaš za Zvezdu i Obrovac za Mačvu.

Odluka je pala u petoj seriji. Nemanja Radonjić je postao tragičar Crvene zvezde jer je loptu prebacio visoko preko gola, a to je iskoristio Pejović i savladao Borjana za veliko slavlje Šapčana.

Mačva – Crvena zvezda 0:0, penalima – 5:4

četvrtfinale Kupa Srbije
Gradski stadion u Šapcu
Sudija: Dejan Santrač

MAČVA: Puletić – Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević – Ivić, Obrovac, Adamović, Jeremić, Gavrić –  Matić

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković (od 53. Gobeljić), Le Talek, Babić, Hajdin – Jovičić, Krstičić – Srnić (od 77. Radonjić), L.Ilić (od 59. Milijaš), Milić – Pešić.

0
0

24 Komentara

  1. Gospodine Popaje, meni svakako fali koji kliker, ali Vi ste, nažalost, funkcionalno nepismeni. Jer ja sam napisao u prvoj rečenici da sam navijač „Crvene zvezde“. Ne treba mi digitron, znam da smo osvojili tri boda više od „Partizana“ u prolećnom delu ovog jada što se zove prvenstvo Srbije u fudbalu. Ali, pored toga što se nepismeni, Vi ste i slepi, pa ne vidite koliko očajno igramo, jer smo ostali, ne samo bez „nosilaca igre“, Kange i Boaćija, već smo ostali „bez ikakve igre“. Ne pamtim kada smo očajnije izgledali na terenu, nego ovog proleća, a imam godina iha-haj. Nažlost, sve mi ovo liči na prošlu godinu, kada smo isprodavali najbolje igrače i izgubili već unapred dobijeno prvenstvo.

    0
    0
    Odgovori
    • Sve si lepo objasnio nemate igru, vuku vas iz penala, ne znate za pobedu u derbiju dve godine i naravno izgubicete i naredni i ako se igra u rupi, napisi jos necu ovakvu titulu!Mi to nismo zasluzili!Znam da je tesko ali uradi to veruj mi, bice ti lakse!
      Bez toga sve ovo je uzalud napisano!A ovo sto je napisala OLIVA glupo je i komentarisati!

      0
      0
      Odgovori
  2. AKo Bog ima ministarstvo sporta onda je ono kaznilo Radonjica za veleizdaju! Bog nema vremena da se bavi malom komsinicom jer navija za Partizan!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sto je ovo cudno.ovo je dokaz da zvezda itekako moze da izgubi.nista cudno.i ovo je sasvim normalno.u francuskoj i engleskoj drugoligasi pa cak i treceligasi dodju do polufinala a mi pricamo sto je prvoligas macva izbacila zvezdu.svaka cast momcima.izborili su se i imali srecu u penalima

    0
    0
    Odgovori
  4. Ovako to izgleda kad se ne igra sklanjalica i kad rival hoće da igra utakmicu. Miloje malo pametniji Gorf veliki strateg Klark Kent hahahaha

    0
    0
    Odgovori
  5. NE TUGUJTE FUDBALERI MUTIRANOG FMP-A!MI CEMO VAM DATI KUP, JER SMO OSVOJILI DVA KUPA!
    BILO NEKO TAKMICENJE U POSLASTICARNICI I MI OSVOJILI DVA VOCNA KUPA!
    NE RAZMISLJAJTE MNOGO O NASOJ PONUDI JER POSTOJI OPSNOST DA KUP NESTANE, MISLIM DA GA POJEDEMO!
    D.K.DUPLA RADOST
    MILANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MORE STA JE BRE OVO????????????????????????
    HOCEMO PORUKU OD MILANA NALIMA DEZURNOGA GANA, KOJIO PATI JAKO STO NIJE NAVIJAC PARTIZANA!

    0
    0
    Odgovori
  6. PARTIZAN DOMINIRA I BOLJI JE OD NAS U SVAKOM POGLEDU!JA KAO NAVIJAC ZVEZDE KAZEM NE ZASLUZUJEMO DA BUDEMO SAMPIONI!TITULA TREBA DA OSTANE KOD CRNO BELIH!NECEMO KUPLJENU TITULU KAD VEC NE MOZEMO DA JE OSVOJIMO CASNO NA TERENU!ZA MENE JE PARTIZAN VEC SAMPION!

    0
    0
    Odgovori
  7. DA LI POSTOJI NEKO KO BI REKAO DA OVI NESRECNICI ZASLUZUJU TITULU?POTPUNO JE NEBITNO ZA KOGA NAVIJAMO ALI DAJTE PA OVI NE DA NISU NI LAZNI SAMPIONI CAK NEGO SU PRAVI SAMPINJONI

    0
    0
    Odgovori
  8. AHAHHAHAHHHHHHHAHAHAHAHAHAHH DALI IM PET PENALA I OPET NE MOGU DA POBEDE AHAHHAHHHHAHAHAHAHAH E KOMSINICE KOMSINICE OPET MORA VELIKI KOMSIJA DA TE OSVETI!
    DUPLA KRUNA DUPLA RADOST!NEMA TITULE NI OVE GODINE!
    E OVO JE ŽLEzDA KAKVU ZELIMO DA GLEDAMO UVEK JADNA, UCVELJENA KOJA SE POLAKO ALI SIGURNO GASI!
    SAPCANI HVALA STO STE NAM ULEPSALI DAN I DOKAZALI ASTE DA SRCE JE JACE OD SVI NJIHOVIH MILIONA UZETIH OD GLADNOG NARODA!ZIVEO SRPSKI FUDBAL I INSTITUCIJA KAO NJEGOV NAJLEPSI DEO!

    0
    0
    Odgovori
  9. Kao navijač „Crvene zvezde“ odahnuo sam prošle godine, jer sam verovao da je nemoguće gore, nepovezanije i bezidejnije igrati kao pod vođstvom „grofa“ Božovića. Ovog proleća sam itekako demantovan: tim koji je već stavio šapmpanjac u kiblu za proslavu titule i kome je tu titulu maestro Kosanović već unapred čestitao, ne može da se sastavi sa loptom i ne samo da ne ume postići gol nego nešto slabo zna ući i u priliku za isti, povlači se i spasava rezultat, što bezglavim požrtvovanjem što neuverljivo odsviranim penalima (primer protiv Vojvodine.) Ponavlja se slika iz prošle godine i ja ne vidim kako će se zahuhtali „Partizan“ zaustaviti da ne odbrani duplu krunu. Naravno, ne računska zamešateljstva i nove ratove saopštenjima.

    0
    0
    Odgovori
    • Milane. gdje se to tvoj parizan zahuktao de nam malo pojasni. ako ti u glavi fali koji kliker uzmi dogriton izracunaj ko je vise bodova sakupio za ovo par kola u proljecnom dijelu..pa nam opet tako slikovito i opsirno napisi..

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter