0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

STOLICA: Ima stvari na koje ne možemo da utičemo, ali možemo na to da odigramo što bolje

Objavljeno: 13.03.18 u 15:43

Danas je Vojvodina organizovala pres konferenciju radi sutrašnjeg duela sa Napretkom iz Kruševca.

Strateg Novosađana, Ilija Stolica, je izjavio kako njegovu ekipu čeka težak meč sa veoma respektabilnim timom.

Oni mečevi koji su se prošle srede odložili zbog obilnih padavina snega u Srbiji, igraće se sutra. Ekipa Vojvodine će gostovati u Kruševcu timu Napretka.

– Jasno je da obe ekipe očekuju izuzetno teški uslovi za igru, što nam se ponavlja već drugu utakmicu zaredom, ali to je nešto na šta ne možemo da utičemo i nadam se da smo se koliko-toliko privikli na to. Međutim, ono na šta možemo da utičemo jeste to da naša igra bude sve bolja iz dana u dan. Ispred sebe ćemo imati jedan klub i fudbalski grad koji su za svaki respekt. Nekoliko puta sam gostovao u Kruševcu i odatle nosim jako lepe uspomene, tako da se iskreno radujem svakom novom odlasku u jednu takvu sredinu. Napredak je već dugi niz godina organizovan na pravi način i ima svo moje poštovanje, baš kao i njegov stručni štab na čelu sa gospodinom Kosanovićem, koji je godinama na vrhunskom nivou, pa smatram da kvalitet njihovog tima i stručnog štaba spadaju u vrh srpskog fudbala. Očekuje nas kvalitetno nadmudrivanje i nadmetanje, a koliko će kvalitetna biti i igra, to ne mogu da kažem, jer za tako nešto neće biti adekvatni uslovi. Međutim, siguran sam da će se igrači obe ekipe potruditi da izvuku maksimum iz trenutne situacije, kaže Ilija Stolica.

Dodatna nepovoljna okolnost za Vojvodinu pred ovu utakmicu je nezavidna kadrovska situacija.

– Zbog suspenzija, neće igrati Mihajlović, Antić i Arsić, a pored toga, imamo i neke lakše povrede, za koje se nadam da će biti sanirane do utakmice. Danas ću dobiti izveštaj po pitanju Ezea i Jovančića, koji su se požalili na povrede posle utakmice u Šapcu. Nadam se da će oni biti u kombinaciji za tim, ali to ću konkretno znati tek kada vidim kako će podneti napore na današnjem treningu. Sa Avramovskim je situacija od ranije poznata, mada je ohrabrujuće to da se on vraća u trenažni proces i sada je samo pitanje koliko će mu vremena biti potrebno da se vrati u takmičarsku formu, kako bismo mogli da ga koristimo za naredne mečeve, istakao je Stolica.

Igrač koji je svojim golom otvorio vrata pobede crveno-belima na premijernoj utakmici ove polusezone protiv Voždovca, Lazar Zličić, slaže se sa ocenom svog trenera da Vošu sutra očekuje vrlo težak ispit.

– Svi znamo šta nas očekuje sutra, a to je izuzetno teška utakmica sa protivnikom koji, kao i mi, želi da se izbori za Evropu. Međutim, bez obzira na to, idemo tamo da osvojimo tri boda, jer to nam je cilj na svakom meču. Što se tiče uslova, jasno je da će biti nakvašen i blatnjav teren, možda će biti i snega, ali kako bude nama, biće i njima, tako da se u tome ne može tražiti izgovor. Ostaje nam da se pripremimo što bolje, izađemo na teren i ostvarimo pobedu, rekao je Zličić.

Utakmica između Napretka i Vojvodine igra se sutra od 15 časova na stadionu ‘Mladost’ u Kruševcu.

(Izvor: YouTube/FK Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter