Tek što se učinilo da će proći dan bez bure u srpskom fudbalu, usledila je analiza spornih situacija na meču 27. kola Superlige između Crvene zvezde i Napretka koji je okončan rezultatom 1:1.

Povezane vesti

Igor Radojičić, stručni konsultant TV Arena Sport, doneo je zaključak da je Napredak oštećen, tačnije da je golu Nenada Krstičića iz 52. minuta prethodio ofsajd Milana Rodića:

– Jako interesantno, pre dve emisije smo imali sličnu stvar samo na drugoj strani. Po pravilu kaže „uticaj protivnika je ukoliko se igrač nalazi u ofsajd položaju“. Nije važna namera… uticaj na protivnika je ukoliko igrač iz ofsajd položaja utiče i ometa vidno polje protivnika. On ometa vidno polje golmana i on od njega ne može da vidi niti akciju niti loptu. Tako da je ovo ofsajd, prokomentarisao je Rodićev položaj.

Takođe, Zvezdin levi bek bio je tema u samoj završnici, pošto ga je lopta pogodila u ruku, ali je Radojičić istakao da je „Rodić bio preblizu stativi, te da nije postojala namera i da nije imao vremena da reaguje“.

Deo emisije posvećen analizi spornih situacija sa meča Crvena zvezda – Napredak možete pogledati ovde: