5
Domaći fudbal

BEOGRAD,SRBIJA,JELEN SUPER LIGA,RAD-FK PARTIZAN,PETAR SKULETIC FOTO_MIROSLAV TODOROVIC

PARTIZANOV ODGOVOR: FSS krši Ustav Srbije! Ovo nije bilo od Šajbera!

Objavljeno: 09.03.18 u 16:42

Nakon što je FSS doneo odluku da Partizanu i Crvenoj zvezdi budu oduzeta po dva boda, javnosti su se na konferrenciji za medije obratili Vladimir Vuletić i predsednik Milorad Vučelić.

Konferenciju je otvorio Vučelić, pojasnivši razloge iz kog je sazvana:

Konferencija je sazvana zbog odluke Fudbalskog saveza Srbije da se Partizanu oduzmu dva boda. Konferencija proističe iz potrebe da reagujemo, održana je sednica UO o usvojeni stavovi koje ćemo izneti. Pre svega,odlukom DK je ugrozeno ustavno pravo slobode misli i govora. Gotovo je pola veka kako ja o tome pišem i kako se borim protiv verbalnog delikta. To sam potpisivao i u Brozovo vreme. Izvršena je kriminalizacija slobode govora i izvedena posledica da se na osnovu takve inkrimimacije oduzmu Partizanu dva boda osvojena na trenuto se nije dogodilo od Šajbera 1986.

Prvi čovek kluba iz Humske je istakao da je očekivao da će se i FSS oglasiti, a potom i pojasnio kako je izgledao čitav disciplinski postupak:

Očekivao sam da se oglasi FSS. Odluka mi jos nije uručena, ali ću je poštovati da ne bih naneo neku štetu Partizanu, ali ćemo se i na nju žaliti. Zbog toga vas molim da mi se do pravosnažnosti odluke ne obracate za izjave jer mi je zabranjeno da govorim. Moraću da pitam FSS da li je meni kao novinaru zabranjeno da pišem o sportu, moraću da se raspitam. Reakcije u fudbalu pokazuju da ima razloga za zabrinutost, Zajednica prvoligaša se nije sastajala četiri meseca i nemamo kako drugačije da reagujemo osim preko medija. Mi smo juče poštujuci prijavu Dragiše Binića pismeno se izjasnili i potom otišli na saslušanje pripremeljeni sa argumentima. Saslušanje je trajalo dva sata, posle toga je došao predsednik Zvezde Mijailović i mi smo već brzo saznali za odluku.

BEOGRAD,SRBIJA,JELEN SUPER LIGA,RAD-FK PARTIZAN,PETAR SKULETIC
FOTO_MIROSLAV TODOROVIC

U nastavku je pojasnio:

Trebalo im je desetak minuta da saopšte odluku. To je jedan oblik nipodaštavanja i ponižavanja naše spremnosti da razgovaramo. Nijednog trenutka nismo optužili nikog u savezu, a zbog brzine odluke jedino možemo da mislimo da je ona unapred donesena. Očekivali smo da se tim povodom oglasi i predsednik saveza. Bez Zvezde i Partizana je naš fudbal drugačiji, ovo se nije ticalo samo Zvezde i Partizana, a ispalo je da samo oni rade nešto što je nezakonito, što nije tačno. Skidanje Partizanu dva boda sa ovakvim razlogom, imamo razloga da razmišljamo da se neko drugi favorizuje, a to nije Zvezda, ne sumnjam da će Partizan i dalje biti meta odmazde, rekao je Milorad Vučelić na vanrednoj konferenciji crno-belih.

Potom je reč preuzeo Vladimir Vuletić, koji je svoj govor započeo primerom iz starog Rima.

BEOGRAD,SRBIJA,JELEN SUPER LIGA,RAD-FK PARTIZAN,PETAR SKULETIC
FOTO_MIROSLAV TODOROVIC

 

Stari Rimljani su, želeći da opišu svrhu prava, govorili da su stvari umetnost dobrog i pravičnog. U FSS nema ničeg dobrog i pravičnog. To je najveća posledica odluka s kojom se suočava sportska Srbija. Ovo zadire u žilu kucavicu sportske Srbije. Suočavamo se sa načinima koji su nedosledni i nepricipijelni. Član Izvršnog odbora Dragiša Binić nije reagovao na više izjava i saopštenja od drugih klubova prema članu 85 Disciplinskog pravilnika FSS. Samo u ovoj sezoni bila su četiri saopštenja na koja je Binić ostao nem i slep iako je bio prvak Evrope i sveta. Postavlja se krucijalno pitanje gde je doslednost i isto ponašanje u istim slučajevima.

Dodao je da će i Binić biti predmet prijave od strane Partizana:

Toliko površnosti i aljkavosti zbog čega se njihov rad svodi na copy-paste. Ubacite samo ime u unapred donete odluke, kao što je slučaj sa predsednikom Partizana i generalnim direktorom Milošem Vazurom. Marko Nikolić kažnjen je na sednici gde nije bilo kvoruma. Isidora Čupović sebi daje za pravo da ne prisustvuje saslušanju juče jer je bila na skijanju na Kopaoniku. Članovi su iz Niša, Kragujevca, dvojica iz Beograda. Da li zasedaju telefonski, da li su se juče prvi put fizički susreli, dodao je Vuletić.

Potom je član uprave crno-belih pojasnio da krivično delo klevete više ne postoji:

Krivično delo klevete nije u zakonu. Isto važi za verbalni delikt. Sve je to ukinuto 2012 godine. Zabranjeno je nešto što je ustavom zajamčeno. Ustav Srbije nam daje slobodu izražavanja i mišljenja. Ovde je reč o zabrani slobode mišljenja i izražavanja! Imamo još dva pravna leka. Prvi je ustavna žalba koju svako lice kojem brane slobodu govora može pokrenuti Ustavnom sudu. I inicijativu za ocenu ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS. Partizan je kažnjen gore nego kada je zatvoren stadion. Neka bude pravde pa makar propao svet, zaključio je Vuletić.

0
0

5 Komentara

  1. Žalite se sudu udruženog rada tu prolazite sigurno. Nevažno dva boda, nego visi drugo mjesto recite iskreno zašto se lažemo

    0
    0
    Odgovori
  2. Decko ,a sta je to sto ste vi uradili U evropi i svetu.
    Pa pola lige je igralo do juce Po trecim i cetvrtim ligama Pa Niko sem te Zvezde i Partizan ne ispunjava uslove uefe ,a naj smesnije i da igrate evropu na kojim stadionu bi igrali kada uradite isto koliko Zvezda i Partizan mozemo da pricamo o regunalnosti.
    Znas decko U Spaniji postoji Real i Barsa
    u Engleskoj Liverpool U Nemackoj Bajern i Dortmund,a U Srbiji Partizan i Zvezda.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa normalno da vi igrate u Evropi kad vas je uvek Drzava finansirala . Uvek ste uzimali igrace od nas malih da bi onda a nasim igracima zaradili milione . Zasto jedna Vojvodina nikada nije mogla da bude Sampion . Pa zato sto je zabranjeno , zna se ko je najvece zlo naseg fudbala . Pa Partizan i Zvezda opstaju zbog toga sto vas Drzava finansira od para obicnih gradjana Srbije . Da su manji klubovi dobijali 10 % od onoga sto vi dobijate bilo bi daleko bolje za ceo srpski fudbal .

      0
      0
      Odgovori
  3. Vas i cigane bi trebalo izbaciti ne samo iz Super lige Srbije vec iz svih liga u Srbiji . Pa onda sami napravite svoju ligu pa se tamo zalite i psujte koliko vam volja .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter