0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Nikad ne potcenjuj Staru damu, jer može da te nadigra za samo tri minuta (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.18 u 22:42

Na fenomenalan način je Juventus večeras napravio veliki preokret u osmini finala Lige šampiona.

Italijanska ekipa je sa 2:1 savladala Totenhem i eliminisala engleski klub iz daljeg takmičenja.

U meč su bolje ušli domaći igrači, a prva pretnja je usledila već u 4. minutu preko Sona koji je dobro šutirao, ali je Bufon uspeo da odbrani njegov pokušaj. U 13. minutu prva sporna situacija, imao je opasan napad Totenhem nakon čega je Eriksen proigrao Kejna, ali je napadač oklevao te ga je u šutu sprečio Kjelini. Prilikom klizećeg starta je Italijan igrao rukom, ali arbitar nije ništa svirao.

Nedugo zatim, još jedan sporan segment. Kosta je bio u prodoru kada je nad njim startovao Vertongen i oborio ga u svom kaznenom prostoru. Ponovo bez zvižduka Šimona Marčinjaka, a činilo se da je ovoga puta napravljena velika greška i da su gosti oštećeni za penal.

Kako je prvo poluvreme odmicalo, Totenhem je bio sve konkretniji i bolji. To se umalo isplatilo u 38. minutu kada je Son ponovo imao sjajnu priliku nakon prodora po levoj strani, a lopta je prošla blizu leve stative. Međutim već iz sledećeg napada domaćin dolazi do gola.

Sve je pošlo od Eriksena koji je proigrao Harija Kejna, a nakon ‘karambola’ je lopta pala u noge Tripijeu, pa ponovo Sonu koji nije loptu uputio kako je želeo, ali je ipak uspeo da savlada Đanluiđija Bufona za veliko vođstvo engleske ekipe.

Prvo poluvreme je bilo potpuno u znaku Totenhema, ali onda se u drugom situacija promenila.

Morala je Stara dama da napadne, a to se isplatilo u 64. minutu kad aje Dibala proigrao Štefana Lihštajnera, a on centaršutem pronašao Kediru koji je glavom udario loptu, da bi je u gol gurnuo Gonzalo Iguain za povratak gostiju.

Zbog dva gola u gostima, Totenhem je još uvek imao prednost. Ali tempo Juventusa nije opadao, a tri minuta kasnije dolazi do velikog preokreta.

Ovoga puta Iguain u ulozi asistenta, sjajno je pronašao Paula Dibalu i bacio ga u vatru, samog pred Iga Lorisa. Tu situaciju je Argentinac iskoristio rutinski i pogurao svoju ekipu ka četvrtfinalu.

Totenhem je u preostalom delu meča uložio sve napore da stigne do gola koji vodi u preokret, u jednoj situaciji je čak lopta izbačena sa gol linije Bufona, ali nisu uspeli Englezi.

(Izvor: YouTube/Resumenes FUT)

TOTENHEM – JUVENTUS 1:2 (1:0), prvi meč 2:2
/Son 39 – Iguain 64, Dibala 67/

Totenhem (4-2-3-1): Loris – Tripije, Vertongen, Sančez, Dejvis – Dajer (od 74. Lamela), Dembele – Eriksen, Ali (od 86. Ljorente), Son – Kejn

Juventus (4-3-3): Bufon – Barzalji, Benatija (od 61. Lihtštajner), Kjelini, Aleks Sandro – Kedira, Pjanić, Matuidi (od 60. Asamoa) – Dibala, Iguain (od 83. Sturaro), Kosta

Stadion: Vembli
Sudija: Šimon Marčinjak

Osmina finala – LIGA ŠAMPIONA (revanš utakmice)

Utorak:
Liverpul – Porto 0:0 – prvi meč 5:0
PSŽ – Real Madrid 1:2 (0:0) – prvi 1:3

Sreda:
Mančester Siti – Bazel 1:2 (1:1) – prvi meč 4:0
Totenhem – Juventus 1:2 (1:0) – prvi meč 2:2

Utorak 13.03
20.45 Mančester Junajted – Sevilja – prvi meč 0:0
20.45 Roma – Šahtjor – prvi meč 1:2

Sreda 14.03.
18.00 Bešiktaš – Bajern – prvi meč 0:5
20.45 Barselona – Čelsi – prvi meč 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter