3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOBAN DMITROVIĆ ZA HOTSPORT: Računali smo na bod protiv Partizana, a uzeli smo sva tri!

Objavljeno: 06.03.18 u 12:14

Fudbaleri Radničkog igraju najbolji fudbal u novijoj istoriji, po formi u prethodnih pet kola, Nišlije su iza Crvene zvezde, a u poslednjih devet mečeva, Radnički ima sedam pobeda i dva remija. Poslednja, a možda i najslađa pobeda jeste protiv šampiona na Čairu.

Kada su se strasti slegle, pozvali smo šefa struke niškog superligaša Bobana Dmitrovića da da svoj sud.

– Naš plan je bio da pobedimo u prva dva kola, a da sa Partizanom probamo da odigramo na bod. Da me je neko pitao da li bih više voleo ovakav scenario, naravno, pobeda protiv šampiona uvek prija. Devet utakmica bez poraza jasan je pokazatelj da je tim, stručni štab i ceo kolektiv pronašao „žicu“ uspeha, počeo je Dmitrović razgovor za HotSport.

Iako je pobeda protiv Partizana veoma važna za Nišlije, mladi stručnjak smatra da je vreme da se taj meč arhivira i ublažava euforiju koja vlada u gradu na Nišavi.

– Pobeda nad crno-belima treba da nam bude svima motiv za dalji rad, ali se isto tako nadam da će duel sa Borcem biti reper kako ne treba da ulazimo u utakmicu. Svi nas tapšu i veličaju, ali je sve prolazno, pa i ova utakmica. Najbitnija je ona sledeća, kaže Dmitrović.

Mladi, ali iskusni stručnjak Nenad Lalatović pohvalio je kolegu iz Niša nakon utakmice 25. kola protiv OFK Bačke rekavši da je Dmitrović „trener pred kojim je svetla budućnost“.

– Nenada Lalatovića cenim jer smo po energiji vrlo slični, a pohvale kada dođu od nekoga ko je već dokazan, naravno da gode. One mi daju veru da sam na pravom putu, poručuje Dmitrović.

Radnički dosta drugačije izgleda na fizičkom planu nego početkom sezone. Saradnja sa Markom Stojanovićem dala je rezultate?

– Fizička priprema je za mene veoma bitan segment. To je deo slagalice u kome se veoma lako može pogrešiti, a teško ispraviti. Nama u stručnom štabu je uz pomoć sportskog direktora Marka Jovanovića omogućeno da sarađujemo sa najboljima, počeo je Dmitrović i potom se okrenuo Stojanoviću, Odlučili smo se za poznato ime u sferi kondicione pripreme fudbalera Marka Stojanovića. Čoveka koji radi u stručnom štabu reprezentacije Srbije, pripremio nam je personalizovani plan i program priprema, kao i takmičarski monociklus. Iako se radi o velikom imenu u ovoj sferi, meni kao mladom treneru je jako bitno što bez obzira na obaveze uvek je dostupan za konsultaciju i savet, otkriva Dmitrović.

Pored Stojanovića, Dmitrovićev stručni štab čine mladi, talentovani i ambiciozni treneri Zoran Kostić i Miljan Đurović, Miroslav Stanković, Predrag Pešić

– Naglasio bih da sam napravio mladi stručni štab, bez kojih ne bismo bili tu gde jesmo. Svaki uspeh kluba podjednako pripada i njima. Igrači, stručni štab… činimo jednu homogenu sredinu koja je uvek na istim talasnim dužinama. Šta jedan od nas misli, misle i ostali, a to je recept za naš uspeh, zaključuje mladi trener.

0
0

3 Komentara

  1. E, moj Mile što prizireš, šta ti se pričinjava ? A protiv Partizana, Radnički je valjda izveo sastav Barselone pa su vas pobedili. Nikako da prihvatiš istinu da ovaj tim Partizana nije ni blizu onog iz prošle sezone( nema igru , a i nedostaju neki bitni igrači iz prethodne sezone ).

    0
    0
    Odgovori
  2. A protiv Zvezde ste računali da izdajete sa drugim timom a izašli sa trećim ,strašno ,CEO
    Život sklanjalice sa miljenicom

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter