1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVAC U PRAVI ČAS: Evo gde će otići veći deo ‘kolača’ od prodaje Boaćija…

Objavljeno: 28.02.18 u 10:33

Skoro dva miliona evra treba da se isplati klubovima za transfere kao i plate igracima i radnoj zajednici.

Odlazak Ričmonda Boaćija u Kinu je svakako sportski minus za tim, ali je finansijski spas za klub, koji u naredne dve nedelje mora da izmiri obaveze zbog kontrole UEFA i dobijanja evropske licence za narednu sezonu. Naplatu čeka Amkar za Branka Jovičića (500.000 evra), na račun Tuluza sliće se novac za Aleksandra Pešića (rata od 750.000), Milan Rodić (200.000 – Krila Sovjetov) i Stefan Hajdin (220.000 – Spartak).

I to nije sve, pošto Olimpijakosu treba isplatiti do 31. marta prvu ratu za Bena (250.000), a za inostrane transfere FS Srbije pripada dva odsto (110.000).

Na red dokaze i zaostale zarade za igrače (dva mesec) i deo premija, pošto su posle prodaje Gelora Kange podeli pola miliona evra. Naravno, slede plate radnoj zajednici, a kada se izmire sve obaveze, cirka će se utrošiti preko dva miliona evra.

I zato je dogovoreno da Đangsu plati odmah čitavo obeštećenje sto su prihvatili i uz sponzorstvo “ Gasproma“ crveno-beli mirno mogu da privedu sezonu kraju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter