4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

UEFA JE ODLUČILA: Biće teško – ovo je put Crvene zvezde i Partizana do Evrope od sledeće godine

Objavljeno: 27.02.18 u 13:59

Kako je i najavljeno, Evropska fudbalska unija je prihvatila uvođenje novih promena.

Cilj jeste da se olakša put velikim klubovima, a oteža malim do evropskih takmičenja.

Pogotovo do Lige šampiona u koju će sada iz kvalifikacija ići samo šest timova. Od sledeće sezone će direktan plasman u najelitnije evropsko takmičenje imati 26 timova – po četiri iz Španije, Nemačke, Engleske i Italije, dva iz Rusije i Francuske, a po jedan iz Portugalije, Ukrajine, Belgije, Turske, Češke i Švajcarske, uz osvajače Lige Evrope i Lige šampiona, dok je broj kvalifikanata smanjen sa deset na šest.

Srpski šampion će imati veoma težak put do Lige šampiona, a ako na njemu bude bio eliminisan, takmičenje nastavlja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U tom takmičenju će biti 17 direktnih učesnika, a inovacija jeste da će u kvalifikacijama postojati ‘staza šampiona’ u kojoj će igrati oni timovi koji su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona i ‘ligaška staza’ koja će dati 13 učesnika Lige Evrope, dok će se iz one prve plasirati osam.

Šampion Srbije ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, drugoplasirani i trećeplasirani će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, baš kao i osvajač Kupa Srbije.

0
0

4 Komentara

  1. Evo vam pa se svadjajte.umesto da zvezda i partizan prave ugovore sa klubovima koji su treci cetvrti koji ce igrati kvalifikacije i da svoje igrace salju na pozajmicu .tipa pavkov u radnickom.da igraju.napreduju i pobedama tih timova dizu koeficijent

    0
    0
    Odgovori
  2. Ceska daje tim samo ukoliko osvajac LS bude obezbedio prolaz kroz domace takmicenje, a sa Svajcarcima je isto samo LE. To ste mogli da navedete, a ne da pravite zabunu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter