0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSEDNIK ZAJEDNICE KLUBOVA ODGOVORIO ZVEZDI: Nema privilegovanih u Srbiji

Objavljeno: 27.02.18 u 19:38

Prvi čovek zajednice klubova Sruperlige i Prve lige Srbije, Dragomir Lazović, odgovorio je na optužbe predsednika Crvene zvezde, Svetozara Mijailovića.

Mijailović se u toku dana oglasio sa tvrdnjama da je u toku hajka protiv Crvene zvezde, koju predsednik FSS Slaviša Kokeza sprovodi uz pomoć superligaških klubova, u cilju da „saplete Crvenu Zvezdu i ne dozvoli joj da osvoji titulu“.

Nakon ovakve izjave prvog čoveka crveno-belih reagovao je i predsednik zajednice klubova, Dragomir Lazović, koji je istakao da u srpskom fudbalu nema favorizovanih klubova.

-U obavezi sam da odgovorim i svojom izjavom javnosti prezentujem stav. Iskreno i istinski za sve vreme formiranja novog rukovodstva FSS-a i imenovanja predsednika Slaviše Kokeze ničim nisam bio prinuđen da donesem bilo kakvu odluku koja nije bila u interesu svih klubova Superlige. Potpuno sam siguran da FSS ne privileguje nijedan klub, pa makar to bili i Crvena zvezda i Partizan-, rekao je Lazović.

On je istako da je iznenađen neprimerenim izjavama sa „Marakane“, koje samo štete srpskom fudbalu.
-Shodno tome, a posle učestalih razgovora koje sam imao sa čelnicima velikih klubova, potpuno sam iznenađen izjavom predsednika Crvene zvezde. Ne samo da je izjava bila neprimerena, već je i izjavom diskreditovano postojanje zajednice Superlige, koja ne samo da postoji, već u njoj deluju i rade visoko kvalitetni kadrovi za koje mogu reći da su odlični operativci FSS-, ističe Lazović, koji je takođe najavio skupštinu klubova Super i Prve lige.

-Zato u potpunosti kao predsednik Superlige i predsednik Javora uvek ću biti na strani fudbala i institucija našeg fudbala i uvek ću biti protiv ovakvih izjava i iste smatrati kao neprimerene i štetne. Uskoro će biti održana i Skupština Udruženja klubova Super i Prve lige gde će klubovi javno moći da izraze svoje mišljenje-, zaključio je Lazović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter