0
Domaći fudbal

ALEKSANDAR ČEFERIN: Teško će Zvezda ponovo do Lige šampiona

Objavljeno: 26.02.18 u 17:46

Predsednik UEFA istuče da će se boriti da uspostav takmičarski balans u evropskom fudbalu, ali dodaje da će i to teško ponovo uzdignuti baš sve klubove.

Iz godine klubovi sa prebogatim vlasnicima sve više kvalitetom odskaču od ostalih timova, koji ne mogu da ih isprate na tržištu, a to je stvorilo veliki disbalans u evropskom fudbalu.

Ovo u značajnoj meri umađuje zanimljivost takmičenja poput Lige šampiona, gde nekolicina klubova praktično dominira i sve su ređa iznenađenja koja daju draž svakom takmičenju.

Predsednik evropske fudbalske asocijacije, Aleksandar Čeferin, ističe da je postizanje takmičarske ravnoteže upravo ono za šta se on bori, ali istovremeno priznaje da je to nije nimalo lak zadatak.

– Moramo ponovo da razmislimo o našim modelima, a pre svega da uspostavimo veću konkurentsku ravnotežu. To je jedan od najvećih izazova sa kojima se fudbal saočava u sadašnjosti, ali će se suočiti i u budućnosti. Moramo imati velike snove, ali ja vam ne mogu obećati mesec, jer ja nisam trgovac snovima, a nisam ni političar. Boriću se rukama i nogama da uvedem mere koje će vratiti neku vrstu ravnoteže, ali ne mogu da tvrdim da će to rezultirati tako što će klubovi poput Steaue ili Crvene zvezde biti sledeći čija će imena biti ugravirana na peharu Lige šampiona – kazao je Čeferin.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter