0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Tri gola u finišu prvog poluvremena, Rodić heroj Zvezdine nove pobede! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.18 u 14:53

Crvena zvezda je slavila i drugi put u ovoj polusezoni zahvaljujući golovima Milana Rodića.

U Subotici je gostujući tim pobedio sa 2:1, a jedini gol za Spartak postigao je Đuričin.

Sve do nešto manje od sat vremena se nije ni znalo da li će se ova utakmica odigrati. Predstavnici klubova su tražili odlaganje sa čime se nije složio arbitar Danilo Grujić i čini se nije doneo pogrešnu odluku.

Od samog starta meča je Crvena zvezda napala, a to se veoma brzo ‘isplatilo’. Tekijaški se upleo u noge Aleksandru Pešiću i oborio ga u svom šesnaestercu za najstrožu kaznu, koju ipak Pešić nije iskoristio već je gađao preko gola Spartaka.

Tokom prvog poluvremena je golmanu Ostojiću ozbiljne probleme pravio Nenad Milijaš iz prekida, prvi put u 14. minutu kada je gađao iz slobodnjaka sa oko 25 metara, ali je golman domaćina paradom uspeo da odbrani. Srnić je imao sjajnu priliku u 22. minutu nakon centaršuta Gobeljića, ali je ponovo na visini zadatka bio golman Subotičana.

Ponovo je u stopostotnoj prilici bio Aleksandar Pešić, izbio je sa boka sam pred gol Ostojića, ali je čuvar mreže Spartaka bio veoma dobro pozicioniran te nije imao problem da spreči udarac napadača gostiju. Lopta se odbila do Pešića koji je pokušao da proigra Krstičića, međutim bezuspešno.

FOTO: STARSPORT

A onda iz prve opasne prilike Spartak stiže do vođstva. Sjajno je tekao napad Subotičana, Nikolić je proigrao Čečarića, a on ostavio povratni pas do Đuričina koji je lepim udarcem prevario Milana Borjana za 1:0.

Ta situacija je očigledno prodrmala goste, zbog onoga što je usledilo. Iz prvog ozbiljnijeg napada igrači Spartaka prave prekršaj, a ponovo je odlično prekid izveo Milijaš. Ovoga puta iz desnog ugla, oštra lopta koja je skretala ka golu Spartaka, i praktično pogodila u glavu Milana Rodića koji se veoma dobro snašao i upisao se u listu strelaca. Samo tri minuta kasnije, Rodić je još jednom zatresao mrežu za preokret u finišu. Nakon ‘karambola’ u kaznenom prostoru Spartaka, na pravom mestu je bio bek Zvezde koji je preciznim udarcem matirao Ostojića.

Crveno-beli su nastavili napadački i u drugom poluvremenu. Odlična šansa već u 50. minutu, prvo je Kerkez skinuo sa gol linije pokušaj Milića, da bi Krstičić naleteo na tu loptu, ali je taj pokušaj veziste bio izblokiran. Iako se očekivalo dosta više u nastavku, Zvezda je lagano smanjivala tempo i počela sa opreznom igrom, zarad čuvanja prednosti iz prvog dela.

(Izvor: YouTube/Amvideo7s)

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:2
/Đuričin 39 – Rodić 42,45/

Stadion: Gradski
Sudija: Danilo Grujić

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić – Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević – Jočić, Glavčić – Čečarić, Đuričin, Dieng – Nikolić.
Rezerve: Jović, Lučić, Matijević, Dunđerski, Medina Valdez, Ćalasan, Petrov.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Savić, Babić, Rodić – Jovičić, Krstičić, Srnić, Milijaš, Milić – Pešić.
Rezerve: Frimpong, Račić, Adžić, Supić, Ben, Hajdin, L. Ilić.

SUPERLIGA SRBIJE, 24. kolo:

Petak:

Voždovac – Napredak 3:2 (2:1)
/Srećković 12 i 71, Duronjić 29 – Ndijaje 35 i 82/

Subota:

Bačka – Rad 2:1 (0:0)
/F. Bajić 47, M. Bajić 67 – Bjedov 73/

Borac – Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Mateus Lima 75 – Aleksandar Jovanović 32/

Javor – Mladost Lučani 3:0 (2:0)
/Marković 6, Elioma Silva 37pen, Panić 80/

Radnik Surdulica – Čukarički 0:0

Mačva – Vojvodina 1:1 (0:0)
/Matić 84 – Arsić 88/

Nedelja:

Spartak Subotica – Crvena zvezda 2:1 (2:1)
/Đuričin 39 – Rodić 42,45/

15.00 Partizan – Zemun

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter