5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PROBLEMI ZA ĐUKIĆA PRED ZEMUN: Partizan verovatno bez jednog od najstandardnijih, pod znakom pitanja još dvojica prvotimaca

Objavljeno: 24.02.18 u 15:05

Nakon završetka putešestvija u Evropi, fudbaleri Partizana okreću se poteri za Crvenom zvezdom koja je napravila ozbiljnu prednost u domaćem prvenstvu.

Prva prepreka po okončanju uspešne evropske sezone biće im ekipa Zemuna, a trener crno-belih Miroslav Đukić se na konferenciji za novinare najpre osvrnuo na urađeno na međunarodnoj sceni.

-Želim prvo da se osvrnem i da čestitam Partizanu na ostvarenom uspehu u Evropi. Ispasti u šesnaestini finala je jedna velika stvar, želim da ponovimo to naredne godine. To je veliki uspeh koga ne treba proslavljati, ali jeste uspeh, napravili smo dobru stvar i sada se okrećemo našem ligaškom takmičenju-, rekao je Đukić.

Šes stručnog štaba šampiona Srbije ističe da su utakmice koje dolaze posle dvoboja u Evropi vrlo nezdogne i da njegovom timu neće biti lako da ostvari željeni trijumf.

-Videli smo ranije da su teške utakmice posle Evrope. Zemun je doveo dobra pojačanja, pobedili su Borac 3:0 odigrali dobro, očekuje nas veoma teška utakmica. Znam iz te utakmice protiv Borca, jedna kompaktna, dobra ekipa, kao što očekujem. Igraće na brze tranzicije, ima jako dobre igrače u špicu, rade dobro u defanzivi, a onda izlaze u brze kontre kojima su kaznili borac. Očekuje nas veoma teška utakmica, igraćete protiv pune odbrane, ekipa će igrati defanzivno i izlaziti u kontranapade-, rekao je Đukić.

Što se tiče igračkog kadra, trener Partizana tu ima određenih problema pošto neće moći da računa na zamenika kapitena Miroslava Vulićevića, a pod znakom pitanja su još i Zdjelar i Mitrović.

-Vulićević verovatno neće igrati protiv Zemuna. Videćemo još danas, igrao je pod injekcijama, nećemo rizikovati protiv neke povrede. Videćemo kakvo je stanje Zdjelara, ostali igrači osim Mitrovića mislim da će biti spremna za utakmicu. Mitrović je dobio udarac u butni mišić, za koji se ispostavilo da je bila mala ruptura. Pretpostavljamo da će biti spreman za utakmicu u Nišu-, ističe Đukić, koji ima nekoliko kombinacija kada je u pitanju zamena za Vulićevića:

-Na desnom beku imamo Miletića, Cucina i u nekim kombinacijama bi mogao Radin na toj poziciji. Ožegović može da počne meč, vidi se da je željan fudbala. U tom pripremnom periodu je prošao kroz dosta povreda, treba mu utakmica, treba mu kontinuitet- rekao je šesf struke crno-belih.

On takođe ističe da tim ne sme da dozvoli da ih u meču sa Zemunom poremeti eliminacija iz Lige Evrope.

-Ne bi trebalo da bude ništa drugačije. Uvek kada dođe do ispadanja u Evropi dođe do nekog pražnjenja i sigurno treba da se što pre okrenemo našem domaćem takmičenju i da budemo svesni da ako hoćemo ozbiljne stvari u Evropi, moramo preko našeg takmičenja. Moramo ozbiljno pristupiti, nikoga nismo lako dobili, protiv svih smo imali problema, što je normalno i dokaz da je naše prvenstvo ujednačeno. Morate ozbiljno shvatiti- rekao je trener Partizana, koji se osvrnuo i na to što će njegov tim naredna dva meča igratibez publike:

-Uvek smatram da igranje bez publike oduzima čar fudbala. Fudbal je prelep sa publikom, oni vas gledaju, motivišu, živite za to da zadovoljite. Nekako je tužno i neprijatno, ta sablasna tišina izgleda kao da nemate svest da igrate prvenstvenu utakmicu, već kao da igrate trening utakmicu- rekao je Đukić i za kraj istakao:

-Partizan je uvek u obavezi da juri titule, tako je i ovoga puta. Prošle godine je osvojena dupla kruna, obaveza je da probamo da ponovimo to- zaključio je Miroslav Đukić.

Utakmica između Partizana i Zemuna na programu je u nedelju od 15 časova.

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter