Fudbaleri Partizana su porazom od Viktorije u Plzenju 2:0 završili takmičenje u Ligi Evrope, a u najnovijoj epizodi “Partizanovog vesnika” usledio je rezime evropskog puta crno-belih.

Povezane vesti

Sagovornik Željka Pantića bio je Ivica Iliev, koji je rezimirao ovosezonske nastupe crno-belih u Ligi Evrope:

– Svima je teško kad se izgubi. Mi smo ogroman klub, čak i kad bismo izgubili od Reala ili Barse, mi bismo bili tužni. Sigurno je ova utakmica bila ispod naših i kvaliteta naše ekipe i onoga što je pokazala u Evropi. Moram, međutim, da istaknem da sam ponosan na ekipu i stručni štab zbog onoga što su uradili u istorijskoj godini. Jedino što meni smeta, što nije u našoj DNK, jeste to što nismo napadali. I uvek kada smo bili rezervisani, mi smo bili kao juče. I to mi se ne sviđa i trudim se da to iskorenim. Kad pogledamo kroz istoriju to nam se uvek obijalo o glavu. Moramo da budemo hrabri, da napadamo. Krivo mi je što u utakmici gde nije imalo šta da se izgubi, mi nismo bili to, rekao je Iliev nakon poraza od Viktorije.

Potom je dodao nešto što će sigurno izazvati dosta komentara od strane navijača kluba iz Humske:

– Partizan je uvek pobeđivao i pravio rezultate kada je igrao odvažno i napadački. Ne kažem da to nije bila želja stručnog štaba, ali na terenu to nije izgledalo tako. Jednostavno, naleteli smo na ozbiljnog protivnika. Pričamo da su nas nadigrali u svim elementima igre. Slažem se. Ali, i mi smo njih nadigrali u prvoj utakmici. U ovom nivou takmičenja, svaka greška skupo košta. Nismo mi Real ili Barselona da možemo da se vratimo. Krenuli smo u ideju i viziju koja stvarno raste. Bajka se sad završila, ali sad kao da je to svakodnevica i odjednom kao ništa ne valja. Ljudi, ovo je tek drugi put u 13 godina da smo došli u ovu fazu takmičenja, dodao je Partizanov sportski direktor.

Kompletno izdanje “Partizanovog vesnika” možete pogledati ovde:

(Youtube/Danas Conference Centar)