2
Domaći fudbal

HOTSPORT INTERVJU, PERICA OGNJENOVIĆ: Barsa davala više, ali snovi su bili vezani za Zvezdu i Real (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.18 u 11:00

Perica Ognjenović za HotSport otkriva detalje iz igračke karijere, kao i planove za budućnost.

Mnoge stvari iz fudbalske karijere Perice Ognjenovića (40) ispričane su na desetine puta, ali uvek postoje neki detalji koji budu „otkriveni“ kroz otvoren, prijateljski razgovor. Takav smo vodili sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde, Reala iz Madrida… Nekadašnji virtuoz sa loptom, kao gost HotSporta, prisetio se slavnih dana kada je osvajao titule sa crveno-belima, madridskih dana provedenih u društvu Davora Šukera, Roberta Jarnija, Klarensa Sedorfa, Fernanda Jera… Morao je da bude decidiran u svojim potezima:

Moji snovi su bili vezani za dresove Zvezde i kluba iz Madrida. Tako sam zacrtao, i zanimalo me je jednino da posle četiri godine odem u prestonicu Španije. Mnogi su mi nudili i duplo bolje uslove, među njima Barselona, pa i Fiorentina, ali srce je reklo – Real po svaku cenu, kaže Ognjenović.

 Njegov dolazak u Madrid značio je da Samjuel Eto mora na pozajmicu. 

Poslali su ga u Majorku da bi mogli da me registruju… Svaki odlazak na trening ili utakmicu bio je osećaj zadovoljstva. Ući u kamp, pa posle na teren sa velikim „zvezdama“ pokazatelj je da to mogu samo najbolji.

 Za uspomenu na taj period Ognjenović ima osvojenu evropsku titulu u Parizu:

Bio sam deo ekipe, mada nisam igrao. Ipak, sjajan je osećaj, pogotovo kada su nas mnogi otpisali posle poraza od 5:1 u prvenstvu. Vratili smo im milo za drago na najlepši način, i kada vam se čini da je Real u krizi, oni su najopasniji. Proradi inat, svi daju maksimum i osvoje, kao dva prethodna puta. Prognozirao sam da će nedavno pobediti PSŽ, ali sve je još otvoreno.

 Perica se često nadmetao sa golmanom, Ikerom Kasiljasom:

Mlad golman, klasa… Tada je počinjao, znali smo da mu šutiramo „milion“ puta. Brzo je poslao oslonac, klub i trener Del Boske stali su uz njega i stvarno je postao ikona kluba i Španije.

 Ni ostali klubovi ne zaostaju po zanimljivosti:

Najlepše je bilo na Kritu, u Ergotelisu, mada je i život u Maleziji imao svojih čari. Ljudi malo znaju, puni su predrasuda… Mene vežu lepe uspomene.

 Otvorena je trenerska stranica karijere:

Posle rada u Zvezdi i FS Srbije, dobio sam ulogu selektora kadeta dve nedelje pred početak kvalifikacije .I uspeo sam da izbacim Švajcarsku, trećeg favorita za osvajanje titule. Na EP je moja generacija pobedila prvi put posle deset godina, ali nismo imali sreće da prođemo dalje. Slede novi izazovi, na jesen okršaji sa Poljskom, Kazahstanom, domaćinom Severnom Irskom…

 Dosadašnji tok sezone obeležili su nastupi Zvezde i Partizana u Ligi Evrope, kao i plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Rusiji:

Grupa je izjednačena, jedini favorit je Brazil. Videćemo, svašta je moguće. A Zvezda i Partizan su ispunili cijleve, shodno ulaganjima.

 Na kraju smo se dotakli i privatnog života, u kom Perica sa suprugom Jelenom ima dve kćerke, Andreu i Emiliju. I, naravno, iver ne pada daleko od klade:

 

A post shared by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

Andrea se uspešno bavi atletikom, nedavno je bila četvrta na državnom prvenstvu na trci na sto metara. Ima ogroman elan, želi da uspe i kao da gledam sebe. Na fizičkom je igrala fudbal i kada je spomenuto da će profesor da je preporuči Zvezdi, rekla je samo da tamo ne ide preko veze. Često se borimo da, kad je prehlađena, ostane kući, pa sledi ubeđivanje, mada je lepo da deca budu u sportu. Nemaju presiju, nek uživaju u zdravom životu, zaključio je Ognjenović.

HUMANITARNI TIKET

Perica Ognjenović je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom, kladioncom MaxBet. Ako tiket prođe, bivši fudbaler Crvene zvezde i Reala iz Madrida i kladionica MaxBet će dobitak darovati Institutu za majku i dete.

Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao Perica Ognjenović:

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter