0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Zvezda već dobro napunila kasu od nastupa u Evropi, ali to nije sve!

Objavljeno: 23.02.18 u 12:20

Pored velikog iskoraka na međunarodnoj sceni, crveno-beli su dobrim rezultatima u Ligi Evrope stekli I veliku finansijsku korist.

Crvena Zvezda je tokom sezone 2017/18 nastupima na evropskoj sceni odlično prihodovala, pošto je od strane UEFA, za rezultate u Ligi Evrope, zaradila ukupno 5.155.000 evra, a od prodaje ulaznica, produkta iz šopa kao bonusa Gasproma još dodatnih 5.280.000 evropskih novčanica.

Kada se od ukupne sume od  10.435.000 evra oduzme oduzme million utrošen na organizaciju urakmica i gostovanja, dođe se na ukupnu zaradu od 9.435.000 evra.

-Najpre čestitam igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili na sportskom planu, želim im da tako nastave i sledeće sezone. Dobar rezultat u Evropi znači i finansijsku dobit. Kad se saberu nagrade od UEFA, zatim ono što je klub prihodovao od ulaznica i sponzora, dolazi se do sume veće od deset miliona evra-, rekao je za “Informer” direktor marketinga crveno-belih, Goran Broćić.

Ipak kako on ističe, ova suma još uvek nije konačna, već se očekuje novi priliv, nezanemarljive svote novca.

-Organizacija utakmica kod kuće nije mnogo koštala, jer je najskuplje obezbeđenje. Najviše su zapravo koštali put na gostovanja i hoteli. Nekad je klub ‘dizao’ po jedan čarter, nekada dva, plaćao smeštaj… I kada se sve sabere prosek dođe oko 100.000 evra po meču. Jooš ćemo da vidimo koliko iznosi dobit od TV prava, to sleduje na kraju sezone-, zaključuje Broćić.

Sve u svemu, kada se sve sabere I oduzme, Zvzeda je u svakom smislu prihodovala od ove evropske sezone, a svakako će nastupi na mešunarodnoj sceni I značajno povećati cenu igrača beogradskog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter