0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UEFA RANG LISTA: Partizan na putu da postane najbolje plasirani tim bivše Jugoslavije, ogroman skok Crvene zvezde! (FOTO)

Objavljeno: 23.02.18 u 11:24

Uprkos ispadanju nakon prve prolećne prepreke, sezona srpskih timova na evropskoj sceni može se okarakterisati kao više nego uspešna, a o tome svedoči I njihov napredak na najnovijoj UEFA rang listi.

Na njoj crno-beli sada zauzimaju 78. poziciju, sa okruglo 17 bodova i sada se nalaze na samo pola boda iza zagrebačkog Dinama (77) koji je dugo držao primat u Evropi, među klubovima iz bivših Jugoslovenskih republika.

Trenutno vodeće mesto od klubova iz regiona drži slovenački Maribor (63), ali bi crno-beli ukoliko nastave sa rezultatima, kakve su beležili pretprošle ali i ove sezone, ozbiljno zapretili i njima. Slovenci uz to naredne sezone brane jedan od svojih najačih koeficijenata, kada su u sezoni 2013/14 0svojili šest bodova, dok se crno-belima naredne takmičarske godine briše koeficijent od svega 1,5 bodova.

Treba napomenuti da se Partizan na UEFA listi nalazi isped jednog Intera (82), Evertona (79) I Rubina (83), ali I hrvatske Rijeke (85). 

Što se tiče Crvene zvezde, ona je nakon revanša zabeležila pad od tri mesta pa sada zauzima 119. Poziciju sa 10,750 bodova. Ipak to ne umanjuje činjenicu da su crveno-beli ove sezone napredovali čak 76. Pozicija i napravila bolju podlogu za sezone koje slede. Od srpskih klubova među prvih 200 je i Vojvodina koja drži 191. poziciju.

Takođe kako smo ranije pisali, napredak od četiri mesta na UEFA listi napravila je I Srbija, koja je tako preskočila Škotsku, Kazahstan I Norvešku i sada zauzima 25. mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter