8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UEFA PONOVO KAŽNJAVA ZVEZDU: Crveno-belima preti zatvaranje tribina!

Objavljeno: 23.02.18 u 13:45

Crvena zvezda ponovo se našla na „tapetu“ evropske fudbalske asocijacije, koja im je ove sezone već izrekla nekoliko kazni.

Danas je u  „Ljutice Bogdana“ stigao novi dopis iz Niona, u kojem se klub obaveštava da je kažnjen zbog propusta na utakmici sa Kelnom, u kojoj su crveno-beli obezbedili prolaz u nokaut fazu.

Prema pisanju pomenutog portala, koji se poziva na pouzdane izvore, crveno-beli su kažnjeni zatvaranjem tribine, ali uslovno u periodu od dve godine, kao i novčano u visini od 56.000 evra.

U saopštenju UEFA navodno nije obrazloženo zbog čega je Zvezda kažnjena, ali se pretpostavlja da je zbg loše organizacije utakmice sa Nemcima, odnosno korišćenje pirotehničkih sredstava gostujućih navijača.

Tako crveno-belima, u slučaju da se u naredne dve godine ponovi sličan incident, preti zatvaranje tribina i nova novčana kazna.

Podsećamo UEFA je pred meč sa moskovskim CSKA pomilovala Zvezdu, preinačivši prvobitnu kaznu koja je predviđala zatvaranje tribine na meču šesnaestine finala Lige Evrope sa „armejcima“, zbog transparenta podrške Ratku Mladiću u Borisovu.

Ipak, s obzirom na to da je utakmica sa Kelnom odigrana pre nego što je započet period uslovne kazne za transparent u Belorusiji, kao i da se prekršaji iz dva postupka ne poklapaju ni u jednoj tački, nije postojao osnov za aktiviranje kazne ublažene žalbom.

Međutim problem bi mogao da predstavlja to što Zvezda već isčekuje sankcije za meč sa CSKA, tokom kojeg su navijači na tribinama takođe palili baklje. Tako bi moglo da se desi da u narednoj evropskoj utakmici kod kuće, Zvezda odigra pred praznim tribinama.

Šta će od svega biti saznaćemo uskoro.

0
0

8 Komentara

  1. Slusaj ovu legendu.magnum 357.druze kad budu ugasili zvezdu vi cete vec biti ugaseni.smesno je da jedan sportski kolektiv podvodis pod vrednost njenog rukovodstva.tom logikom bi zbog modjija trebalo ugasiti juventus ili zato sto je osvojio toliko titula pa ga valja mrzeti .ako to uradis iskocice vam franjo tudjman iz ormara i citav prvi tim ndh kome ste klicali .a oni godinu ili dve pre vaseg osnivanja uveseljavali koljace srpske dece.zar je moguce da toliko mrzis nesto sto je institucija u ovoj zemlji.ja volim zvezdu.ali ne mrzim partizan.sinoc sam zdusno navijao na stadionu viktorije za svoj srpski klub.briga me ko je predsednik partizana.oni momci dole sto su ginuli su partizan.i oni momci vece pre su crvena zvezda.
    Uostalom koga briga .evropa zna ko smo.upisani na peharu koji nikad necete uzeti u ruke

    0
    0
    Odgovori
  2. Njih ne treba zatvoriti nego UGASITI da ne postoje,zvezda je kancer ovog drustva na celu sa rukovodiocima u fudbalu tako i u kosarci !!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Možda bi to i bilo najbolje rešenje, ionako sledeća utakmica neće biti protiv nekog teškog i atraktivnog protivnika. U svakom slučaju bolje je aktivirati tu kaznu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ili Ligu evrope nego kasnije kada dođu teži i ozbiljniji protivnici.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter