Defanzivac Šahtjora iz Donjecka, Darijo Srna, suspendovan je zbog korišćenja nedozvoljenih suspsanci saopštio je nacionalni anti-doping centar Ukrajine.

Povezane vesti

Hrvatski rperezentativac kažnjen je sa 17 meseci zabrane igranja, pošto je nakon utakmice sa Napolijem 22. marta 2017. godine pao na doping testu.
Rezultati testa pokazali su da je Srna bio pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastuljeniji cirkulišući steroid kod ljudi a sam fudbaler priznao je krivicu, ali i naglasio da je nedozvoljena supstanca slučajno dospela u njegov organizam.

-Nisam nikada svesno i sa namerom uzeo nedozvoljeno sredstvo, niti sam nepošteno pokušao da povećam svoje sposobnosti. S ciljem da se posvetim odbrani i sprečim uznemiravanje tima i saigrača, povlačim se iz svih nadmetanja dok se proces ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao čast i poštenje-, saopštio je Srna u septembru prošle godine.

Nacionalni antidoping centar Ukrajine je naveo da je Hrvat suspendovan od 22. marta 2017. što znači da na teren može da se vrati tek 22. avgusta ove godine, a u trenažni proces može da se vrati dva meseca pre isteka kazne.