0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSTAVLJEN PROJEKAT: Predstavnicima FSS o fudbalskoj akademiji TSC Bačka Topola

Objavljeno: 22.02.18 u 00:15

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, zajedno s predstavnikom Evropske fudbalske unije (Uefa) Zoranom Lakovićem, posetila je danas Bačku Topolu, gde im je predstavljen projekat Fudbalske akademije TSC Bačka Topola.


Kako se navodi u saopštenju, sa detaljima projekta Lakovića i delegaciju FSS-a, u kojoj su bili predsednik Slaviša Kokeza i počasni predsednik Tomislav Karadžić, upoznao je Janoš Žemberi, vlasnik SAT-TRAKT-a, glavnog sponzora FK TSC Bačka Topola, koji stoji iza Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Žemberi je naveo da će Fudbalska akademija TSC blisko saradjivati sa FSS i da će njeni objekti moći da budu korišćeni za pripreme nekih nacionalnih selekcija.

-Kada bude završen, centralni teren Akademije moći će da bude i dom nacionalnog tima za pojedine utakmice-, rekao je Žemberi i dodao da će i svi prateći objekti biti na vrhunskom nivou.

On je naveo da je prioritet Akademije razvoj fudbala i stvaranje uslova za napredak mladih fudbalera u njihovoj sredini. 

-Želimo pre svega da mladi koji žive u Bačkoj Topoli i u okolnim mestima savladaju najvažnije fudbalske korake, da narednih decenija stvaramo dobar kadar za klubove i da tako podignemo nivo ove igre i u Vojvodini i u celoj Srbiji. Potreban je sistematski dobar rad, a potrebni su i uslovi koje će pružiti ova Akademija-, naveo je Žemberi.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza izjavio je da Savez snažno podržava razvoj Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. 

-Sigurni smo da će ova Akademija značajano podići nivo rada s mladim fudbalerima ne samo u Bačkoj i Vojvodini već u celoj Srbiji. Uslovi koje će imati mladi fudbaleri u ovoj Akademiji su na nivou najboljih evropskih i svetskih akademija-, rekao je Kokeza.

On je dodao da se delegacija FSS-a upoznala sa svim detaljima projekta Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. 

-Akademija već niče, a od septembra primiće i prve polaznike. Mi verujemo da će medju njima već biti neki budući reprezentativci-, kazao je Kokeza.

Izgradnja Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli je u toku. Zemljište od oko 5,5 hektara na kome će se prostirati objekti Akademije je uredjeno, a gradnja glavne zgrade stigla je do krova. 

Planirano je da radovi budu završeni u avgustu, a u septembru bi Akademija trebalo da primi prvih 50 polaznika. U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, soba za merenje opterećenja igrača. Tu su i pomoćni tereni, od kojih tri sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven. 

Za razvoj ovog projekata FK TSC Bačka Topola dobila je višemilionsku donaciju Fudbalskog saveza Mađarske, koji slične projekte, u okviru prekogranične saradnje, daje i drugim zemljama u regionu, Rumuniji, Hrvatskoj, Slovačkoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter