Trener fudbalera CSKA Viktor Gončarenko rekao je na konferenciji posle utakmice sa crveno-belima da njegovoj ekipi nije bilo lako protiv Crvene zvezde

Povezane vesti

CSKA je slavio na svom stadionu sa 1:0 protiv trenutno lidera Superlige i izborio plasman u osminu finala Lige Evrope.

– Nema slabih protivnika. Ako ste gledali kako je Zvezda igrala u Ligi Evropa, videli ste da ona ume i da napada i da se brani. Zato ne možemo da kažemo da je bilo lako, iako smo nešto ranije mogli da rešimo. Kada vodiš 1:0, a suparniku odgovara 1:1, onda to nije jednostavno. Ipak, sve je u redu, prošli smo. Ovo je najjača Crvena zvezda u poslednjih nekoliko godina, rekao je Gončarenko na konferenciji za novinare posle utakmice u Moskvi.

Gončarenko je pred kraj utakmice Pontusu Vernblomu dao ceduljicu, što je nateralo ruske medije da pitaju stratega o čemu se radilo.

– Ceduljica sadržala uputstvo kako da se reorganizuje igra, taktičke detalje, kako da se prestroje igrači, naveo je Gončarenko.

Upitan šta misli o tome što su ‘polovina navijača u sektoru za goste bile pristalice Spartaka’, Gončarenko je odgovorio: ‘Nemam komentar, pređimo odmah na sledeće pitanje’.

Novinare je takođe i interesovao komentar trenera CSKA na pisanja štampe od pre nekoliko godina da je bio blizu preuzimanja Zvezde, ali da je navodno rekao da odbija jer crveno-beli ‘nisu dovoljno veliko tim’.

– Kao prvo, to je drska laž da sam rekao da Zvezda nije dovoljno veliko ime. Svaki trener treba da poštuje tim koji ga zove. Zaista je bilo pregovora sa Zvezdom, ali moj odgovor je bio da je sklapanje ugovora s drugim klubom bilo skoro gotovo i zato nisam prihvatio poruku, rekao je Gončarenko.