Vlada primetan optimizam u srpskoj ekspediciji u Češkoj. Mnogi priželjkuju jedan poseban rezultat, a nije u pitanju pobeda.

Povezane vesti

Plzen se nalazi u regiji Bohemijan, odakle potiče naziv ‘boem’, a upravo u skladu sa time i živi ovaj grad. Ulice oko centralnog trga sa katedralom Svetog Bartolomeja prepune su barova, pivnica i restorana koje nude različite vrste piva i dobro poznatu češku kolenicu.

Tramvaji zuje kaldrmisanim jednosmernim ulicama, ali saobraćaj teče bez puno gužvi i zadržavanja. I sve se nekako čini da je nadohvat ruke.

FOTO: HOTSPORT

Veoma blizu je i Dosen arena, na kojoj će se igrati revanš između Viktorije i Partizana. U uskom centru grada uveče se reflektori lako mogu prepoznati. Osetili smo i teren, deluje da je u vrlo dobrom stanju, a osim najavljenih -6 stepeni Celzijusa, svi preduslovi su tu za odličnu fudbalsku predstavu.

Njoj će, prema najavama naših domaćina, svedočiti svih 11000 ljudi, koliko je kapacitet stadiona, od čega bi trebalo da bude više od hiljadu navijača Partizana. Neki od njih stigli su već večeras. Najveći broj je u Pragu odakle će sutra prepodne krenuti ka mestu odigravanja meča i od 13 časova se skupljati na Trgu, a kasnije će svi zajedno krenuti ka stadionu.

(Izvor: YouTube/HOT SPORT)

Večerašnji trening nagovestio je da bi Miroslav Vulićević mogao sutra da zauzme svoje mesto kraj desne aut linije. On je istrčao poslednji na teren, jer je primio injekcije koje mu omogućavaju da igra, ali nije bilo duel igre i njegov status najveća je enigma pred sutrašnji meč.

Ukoliko on ne bude mogao, potencijalno će desnog beka igrati Nemanja R. Miletić, a na štoperskim pozicijama bili bi Bojan Ostojić i Nemanja G. Miletić. Osim ako Miroslav Đukić ne pređe preko svojih reči pa na desnom boku bude Milan Radin, a centralnu liniju čine Nemanja R. Miletić i Ostojić. Time bi, utisak je, odbrana bila znatno konkurentnija napadu Viktorije i gorostasnom Mihailu Krmenčiku.

FOTO: STARSPORT

Nepoznanice su i u veznom redu, gde se ne zna da li će startovati Zdjelar, Pantić ili Jevtović kao centralni vezni, odnosno, hoće li Partizan napasti sa jednim ili dvojicom napadača. Jedini sigurni u startnoj postavi su Vladimir Stojković, Zoran Tošić i Leandre Tavamba.

Kako se utakmica blizi optimizam raste među Srbima u Plzenu, a nemali broj njih prognozira nerešen rezultat – 2:2. On naravno vodi crno-bele dalje, gledali bismo izuzetno efikasnu utakmicu, a bilo bi i ‘slatko’ izvojevati takvu pobedu.

Iz njihovih usta…