2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

TUMBANJE U ODBRANI: Tri opcije koje su pred strukom Partizana (FOTO)

Objavljeno: 20.02.18 u 23:10

Ovog puta prava na grešku nema i odluka za koju će se opciju odlučiti biće ključna za ishod dvomeča protiv Viktorije.

Partizan je u prvoj utakmici u Beogradu ostao bez Milana Mitrovića, nosioca odbrane i u tom, ali i prethodnim mečevima, a zatim je u Lučanima u nedelju ostao i bez Miroslava Vulićevića na treninzima.

Ostaje da se vidi hoće li se kapiten ‘parnog valjka’ (ili kako on voli da kaže: ‘nosilac trake kada Saša Ilić nije na terenu’), ali bi Miroslav Đukić morao da bude spreman na to da će mu odbrana biti baš ‘tanka’.

Pitanje je i hoće li Bojan Ostojić zaigrati na mestu štopera. Kako nam je rekao, od ponedeljka je u trenažnom procesu, ali već mesec dana nije odigrao nijedan meč i pitanje je koliko je spreman da fizički izdrži ionako naporne duele sa gorostasnim Česima.

FOTO: STARSPORT

Zato je pred Miroslavom Đukićem i njegovim stručnim štabom nekoliko dilema i tri glavne opcije:

Prva – ujedno i najbolja za Partizan, da oba iskusna defanzivca, i Vulićević i Ostojić, stisnu zube i zaigraju, tako bi odbrana delovala najkompetentnije u sastavu – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Urošević.

Druga – ukoliko bi izostao Vulićević najverovatnije bi ga na poziciji desnog beka zamenio Milan Radin, kome je to glavna uloga po vokaciji, ali se tu nije naigrao u Humskoj, jer je bio prekomandovan na mesto zadnjeg veznog.

Treća – u slučaju da Ostojić ne bude mogao da igra, verovatno bi ga zamenio Nemanja G. Miletić, levi bek koga je Đukić uigravao na poziciji štopera tokom priprema na Kipru i odigrao je solidno u Lučanima, iako taj susret nije bio pravo merilo.

Tu je i četvrta opcija – da od početka na štoperskom mestu počne mladi i supertalentovani Svetozar Marković, ali je teško da bi Đukić rizikovao i ubacio ga u vatru u ovako važnom meču.

Međutim, ko zna, poznato je da baš ovakvi dueli stvaraju junake i buduće velike igrače…

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter