7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTA KAŽE SUDIJSKA KOMISIJA POSLE MEČA U LUČANIMA: Tek sad će biti bure posle ovih reči

Objavljeno: 19.02.18 u 23:11

Partizan je savladao Mladost u Lučanima u meču 23. kola Superlige Srbije, ali je pobeda ostala u senci dva isključenja fudbalera domaćeg sastava.

Nakon što je iz Crvene zvezde stigla poprilično oštra reakcija, kao i iz samih Lučana, sa nestrpljenjem je fudbalska javnost iščekivala šta će reći Sudijska komisija.

A njen sekretar Igor Radojičić je rekao sledeće na gostovanju u emisiji posvećenoj pregledu kola na „Areni sport“:

Tražio sam i dobio zapisnik i video da u njemu piše: učestalo kršenje pravila igre. Nisam gledao celu utakmicu, pa mogu samo da pretpostavim da je tu bio niz prekršaja i da je igraču skrenuta pažnja. Sam prekršaj kao prekršaj nije za žuti karton. Klučno je, dakle, da je morao da bude upozoren. Što se tiče drugog kartona, to je ono što stalno ponavljamo. Ruka, šaka, šta god ka licu. Nedozvoljeno korišćenje ruku. U ovome je, ne znam da li jeste, ali trebalo bi, morao da učestvuje i četvrti sudija ili jedan od pomoćnika koji su bili blizu situaciji. Ali ovo je dobra odluka, istakao je Radojičič.

FOTO: STARSPORT

Potom je na red došao i drugi crveni karton, nakon što je Petar Jovanović zbog prigovora dobio dva žuta kartona za nepunih 30 sekundi:

I tu sam čitao zapisnik, kod oba kartona piše – zbog prigovora. I moram da priznam da je to neuobičajeno. Sve se dešava posle postignutog pogotka, još pre no što su igrači Mladosti izveli loptu sa centra. Koliko je moglo vremena da prođe? Neka bude i 30 sekundi, moram da priznam – neuobičajeno je. Nisam siguran da bih mogao da se setim slične situacije. Jednu sugestiju da uputim sudijama – sigurno postoji i drugi način da se ovakva situacija reši. Prevencijom, razgovorom sa igračem, autoritetom sudije. Izgubili su igrača samo koji minut ranije, primili gol, i igrač ima pravo da bude nezadovoljan. Sudija mora da pokaže malo razumevanja. Prosto, postoje i drugi načini da se to reši, a ne sa dva žuta kartona. Moralo je da se reši na drugačiji način, pojasnio je Radojičić, što će bez sumnje izazvati burnu reakciju navijača Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

Ostale odluke su, prema mišlljenju Sudijske komisije, na ovom meču bile ispravne. 

Što se tiče duela između Crvene zvezde i Javora, jedina greška je to što Milan Borjan nije dobio žuti karton zbog prekršaja van kaznenog prostora, dok je jedanaesterac skrivljen nad Aleksandrom Pešićem postojao bez ikakve dileme.

 

0
0

7 Komentara

  1. Fudbal nam je u nebulozi zbog ljudi koji imaju vazne funkcije a ne smeju da posteno kazu,kao ovaj marioneta,kako se prostacki ponasaju nasi igraci i sudija mora to da istrpi.Pravilo kaze da niko sem kapitena i to na korektan nacin ne moze da se obrati sudiji.Nase primadone u kopackama treba zestoko kaznjavati za nedisciplinu,kao u Evropi a ne da im se toliko tolerise bahatost.

    0
    0
    Odgovori
  2. A sta ti bulaznis? Pa, zasto je onda iskljucen Mitrovic protiv Plzenja, dobio je dva zuta a u Srbiji svi tvrde da nije zasluzio ni jedan! To znaci da se u Evropi i za lakse prekrsaje dobija zuti, nebitno jedan ili drugi! I?
    Ma,covece, zasluzeno su dobili zute kartone, igrali su grubo,bolje receno preostro, taman da dobiju zute kartone! I, sta sad da se tu sumnjici, sudija
    je inace dokazani zvezdas a,moram ovaj put reci, dokazao je na ovom mecu da ume odlicno da sudi! A nije ni imao razloga da manipulise, Zvezda je na solidnoj distanci! Zato je sudio krajnje korektno!!Zbog svega toga mu treba verovati, siguran sam da ne bi navlacio Partizanu, to nije u njegovom bicu!!!

    0
    0
    Odgovori
      • Da su sudije sudile pošteno i na zadnjem derbiju imali bi +6 gol iz ofsajda. Da ne pričamo prošle godine za razne sklanjalice i samo derbije i Voždovac niste zatvorili. Znači od toliko samo ste jednu morali da dobijete pošteno i niste uspeli. Milanče briši u Marinkovu baru sa naših vesti visiš ovde više nego u bari.

        0
        0
        Odgovori
  3. ma mogu pricati sta oce,
    dva crvena kartona svuda u evropi se sude kad igra grobarija
    bitno je da su crnobeli odneli 3 boda

    0
    0
    Odgovori
    • Kada lupeta ovaj zvezdin deda šta reci.Sramota.Kada Partizan kiksne i to na JNA ništa strasno ili kad je lopta metar van terena nije važno ili gubiš 2:o a posle 6:2i to nije važno. More nosite se sedamdesetogodišnji prevaranti.

      0
      0
      Odgovori
      • A koliko je vazan gol iz ofsajda za izjednacenje u 19om minutu sudijske nadoknade,koliko je vazan penal i faul protiv borca za pobedu partizana,produzetak od 4 minuta NA PRODUZENA 4,koliko je vazno to sto novi pazar dolazi sa 11 igraca u beograd pa ih i takve bedne pokradete sa 3 neregularna od 4 gola i nepostojecim crvenim kartonom,koliko je vazno to sto djurdjevic daje gol rukom na istoj utakmici koju svesrdno pominjete,penal za partizan na svakoj utakmici ako do 85.minuta nemate povoljan rezultat + po mogucstvu iskljucenje?!?! Pominjete nekakvih 6-2 ko da se nikada nije dogodilo u istoriji fudbala,ko da se niste sprdali sa vasom filijalom bsk-om,kad je stojkovic sutirao penal za 7-0…Smejurije licemerne,niste sutnuli u okvir do crvenog kartona,tavamba pravi kosarkaski faul u napadu pre gola,crveni drugi posle gola,partizan za minut preokrece autogolom?! Kome vi moralisete molim vas?

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter