Partizan je savladao Mladost u Lučanima u meču 23. kola Superlige Srbije, ali je pobeda ostala u senci dva isključenja fudbalera domaćeg sastava.

Povezane vesti

Nakon što je iz Crvene zvezde stigla poprilično oštra reakcija, kao i iz samih Lučana, sa nestrpljenjem je fudbalska javnost iščekivala šta će reći Sudijska komisija.

A njen sekretar Igor Radojičić je rekao sledeće na gostovanju u emisiji posvećenoj pregledu kola na “Areni sport”:

Tražio sam i dobio zapisnik i video da u njemu piše: učestalo kršenje pravila igre. Nisam gledao celu utakmicu, pa mogu samo da pretpostavim da je tu bio niz prekršaja i da je igraču skrenuta pažnja. Sam prekršaj kao prekršaj nije za žuti karton. Klučno je, dakle, da je morao da bude upozoren. Što se tiče drugog kartona, to je ono što stalno ponavljamo. Ruka, šaka, šta god ka licu. Nedozvoljeno korišćenje ruku. U ovome je, ne znam da li jeste, ali trebalo bi, morao da učestvuje i četvrti sudija ili jedan od pomoćnika koji su bili blizu situaciji. Ali ovo je dobra odluka, istakao je Radojičič.

FOTO: STARSPORT

Potom je na red došao i drugi crveni karton, nakon što je Petar Jovanović zbog prigovora dobio dva žuta kartona za nepunih 30 sekundi:

I tu sam čitao zapisnik, kod oba kartona piše – zbog prigovora. I moram da priznam da je to neuobičajeno. Sve se dešava posle postignutog pogotka, još pre no što su igrači Mladosti izveli loptu sa centra. Koliko je moglo vremena da prođe? Neka bude i 30 sekundi, moram da priznam – neuobičajeno je. Nisam siguran da bih mogao da se setim slične situacije. Jednu sugestiju da uputim sudijama – sigurno postoji i drugi način da se ovakva situacija reši. Prevencijom, razgovorom sa igračem, autoritetom sudije. Izgubili su igrača samo koji minut ranije, primili gol, i igrač ima pravo da bude nezadovoljan. Sudija mora da pokaže malo razumevanja. Prosto, postoje i drugi načini da se to reši, a ne sa dva žuta kartona. Moralo je da se reši na drugačiji način, pojasnio je Radojičić, što će bez sumnje izazvati burnu reakciju navijača Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT

Ostale odluke su, prema mišlljenju Sudijske komisije, na ovom meču bile ispravne. 

Što se tiče duela između Crvene zvezde i Javora, jedina greška je to što Milan Borjan nije dobio žuti karton zbog prekršaja van kaznenog prostora, dok je jedanaesterac skrivljen nad Aleksandrom Pešićem postojao bez ikakve dileme.