Fudbalski klub Milan nalazi se u najtežim godinama svog postojanja, a danas je doživeo udarac od kog se možda neće ni oporaviti.

Povezane vesti

Italijanski sajt “Korijere dela Sera” prenosi da je Jonghong Li, vlasnik “rosonera”, proglasio bankrot, i da će njegova imovina biti stavljena na prodaju na portalu “Taobao”, kineskom ekvivalentu sajtu “Ebay”.

Li je Milan kupio prošle godine za 740 miliona evra, ali je već krajem prošle godine zapao u poteškoće, nakon što su mediji širom sveta započeli istragu, pre svih Njujork Tajms, i došli do podataka da je njegovo bogatstvo zapravo mnogo manje od onoga što je predstavio svetu. Daljom istragom je utvrđeno da je Li bio na ivici bankrota kada je preuzeo klub prošlog aprila, a kompanija za pakovanje koju predstavio kao svoju, “Žuhai Žongfu”, nije njegova, već u njoj ima tek 12 procenata udela od ukupno 60 miliona dolara, na koliko je procenjena.

Ostaje nam da vidimo kako će to uticati na razvoj situacije u Milanu, koji je u prethodnih nekoliko nedelja počeo da daje “znake života” u italijanskom šampionatu.