Dugo su tražili dečaka koji će tako virtuozno sa fudbalskim znanjem i talentom jednog dana moći sa ponosom da zameni legendarnog kapitena Sašu Ilića u crno-belom dresu.

Povezane vesti

Dolazili su talenti, prolazili, ali nijedan nije imao to nešto, do Armina Đerleka, momka poniklog u Pazar Juniorsima, koji je posle OFK Beograda 2017. godine došao u crno-belu porodicu. Uz pisanje engleskog Gardijana koji ga je svrstao među 60 najtalentovanijih mladih fudbalera, Armin Đerlek svoju šansu dobija i koristi tokom prolećnog dela priprema 2018. godine kod trenera Miroslava Đukića. Uz naznaku da je ovo samo početak mukotrpnog rada i velikog zalaganja i ulaganja, Armin je debitovao za prvi tim 18. februara tekuće godine u utakmici 23. kola SLS.

− Mnogi dečaci sanjaju da jednog dana zaigraju za prvi tim Partizana, mnogo njih i ne dosanjaju taj san, a ja sam ga eto ostvario sa sedamnaest godina – počinje svoju priču Armin Đerlek. Hvala šefu Đukiću na ukazanom poverenju i šansi da zaigram od prvog minuta. Ujedno bih se zahvalio i saigračima koji su me u svakom trenutku bodrili na terenu.

Bilo je dosta članova porodice i prijatelja na utakmici u Lučanima. Mnogi su ispratili meč preko televizije, ali su pre svega veoma srećni da je još jedan njihov sugrađanin zaigrao za Partizan.

− Nisam licenciran za Evropu, ali preda mnom je tek vreme. Nemam ni osamnaest godina i na meni je da pre svega zaslužim da budem standardan igrač u crno-belom dresu. Samo su dobre partije put uspeha, a rad i odricanje putokaz za dobre igre i napredak,posle sve dođe samo od sebe. − završava Armin Đerlek.