Partizan je golovima u 86. i 89. minutu stigao do preokreta protiv Mladosti iz Lučana uz dva igrača više na terenu, a dešavanja u Dragačevu pokrenula su ‘zemljotres’.

Povezane vesti

Navijači Partizana slave, pristalice Crvene zvezde ‘grme’. Glavni akter utakmice nisu bili igrači dva tima, već glavni arbitar Vasić. Sudiji se zamera to što je isključio dva fudbalera Mladosti, a pri tom nije svirao ‘penal’ za domaćina u 55. minutu.

Naime, krilni igrač Mladosti Golubović stuštio se u kazneni prostor Partizana, došlo je do kontakta sa levim bekom crno-belih Uroševićem, domaći fudbaler je pao, a sudija Vasić je samo odmahnuo rukom. Na snimku se ne vidi najbolje, te sami procenite:

Kasnije je Mladost povela golom Pavlovića posle velike greške Stojkovića, a Partizan je brojčanu prednost igrača na terenu dobio u 84. minutu kada je sudija Vasić pokazao drugi žuti karton iskusnom Tumbaseviću. Prvi dobio u 45+1.

Partizan je brojčanu prednost iskoristio i u 86. minutu izjednačio preko Jevtovića. Tada je nastao opšti haos. Fudbaler Mladosti Jovanović je smatrao da je fauliran kod gola, to jest da ga je Tavamba opstruisao, da nije mogao da ustane sa trave. Zbog prigovora je prvo dobio žuti karton, a potom i drugi za svega par sekundi. Mladost je ostala sa devet igrača na terenu.