Dosta turbulentan meč odigran je danas u Lučanima i ako se po jutru dan poznaje, sudijske odluke će biti tema i ove polusezone.

Povezane vesti

Partizan je nakon preokreta slavio u finišu sa dva igrača više.

Arbitar Aleksandar Vasić je u završnici isključio dva igrača Mladosti, a jedan od njih je i Petar Jovanović. Nakon što je meč ranije završi Tumbasević zbog drugog žutog kartona kod starta, put ka svlačionici je pokzan i Jovanoviću posle uzastopnih žutih kartona za prigovor.

U zvaničnom izveštaju je sudija Vasić naveo da je Jovanović crveni karton dobio zbog nesportskog ponašanja, a evo šta je o toj situaciji rekao sam igrač:

– Nisam iznenađen, da se razumemo. Ne dešava mi se ovo prvi put. To je srpski fudbal. I prošle godine, dok sam igrao za Čukarički, na Banovom brdu… Čim Crvena zvezda i Partizan gube, odmah ide ‘kontra suđenje’. Kao da se cela liga igra samo zbog njih, a za nas ostale – ko pita? Boli sve to. Boli jer nismo svi u ravnopravnoj poziciji, a svi smo mi fudbaleri, samo je dres različit. Nije ni taj Partizan bauk pa da ne može da izgubi bodove, rekao je Jovanović za Mozzartsport, a potom dodao:

– Prosto, danas nije pobedio bolji tim. Ali tako je svaki put kada večiti gube. Odmah se situacija menja. To je ono što boli. Smučilo mi se više. Stvarno to ne mogu da trpim. Sudiji na čast. Ja sam samo konstatovao, požalio mu se što nije svirao faul za nas kod prvog primljenog gola. Pitao ga zašto nas nije zaštitio. Onda mi je on dao žuti karton, ja se okrenuo, nešto sebi u bradu promrmljao, on mi kaže: ‘Daću ti crveni’. Samo sam mu rekao: ‘Radi šta hoćeš’. I dao mi je crveni. Posle sam mu već svašta rekao. Ne mogu tu nepravdu da ignorišem.