2
Domaći fudbal

SLS: Crvena zvezda nastavila gde je stala na kraju prošle godine, CSKA je imao šta da vidi (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.18 u 16:28

Crveno-beli su pobedom otvorili i drugi deo sezone.

Drugi put u ovom šampionatu je Crvena zvezda porazila Javor, ovoga puta bilo je 3:0.

Na samom startu utakmice jedan zanimljiv detalj, ekipu je iz tunela po prvi put ove sezone izveo Filip Stojković. Crnogorski reprezentativac je tako zamenio Mičela Donalda koji je danas odrađivao suspenziju zbog kartona, dok su Nenad Milijaš i Vujadin Savić bili na klupi za rezervne igrače.

Pre početka utakmice, povodom smrti glumca Nebojše Glogovca upriličen je minut ćutanja a među navijačima Crvene zvezde pojavio se transparent ‘A na Marakani muk’, jedna od replika Glogovca iz filma ‘Artiljero’.

Tim Vladana Milojevića je ušao napadački u utakmicu i iz prve šanse postigao gol. Igrao se 5. minut, crveno-beli su kružili oko kaznenog prostora Javora a lopta je bila kod Aleksandra Pešića. Kada je napadač Crvene zvezde video da nije u prilici da šutira, na drugoj strani kaznenog prostora gostiju pronašao je Luku Adžića, a talentovani igrač Zvezde je samo pomerio loptu i gađao veoma precizno za 1:0.

Prvu ozbiljnu priliku gosti su imali u 18. minutu kada je tik izvan kaznenog prostora Milan Borjan napravio prekršaj. Sević je dobro izveo slobodan udarac, ali je još bolje reagovao Borjan i sprečio gol.

FOTO: STARSPORT

Nakon te šanse, kao i pre, potpuna kontrola meča Zvezde. Jedna mirna i sugrna igra domaćih fudbalera za utisak da će Javor teško doći do šanse uopšte. Novi opasan napad domaćeg tima i jedanaesterac za Crvenu zvezdu. Crnomarković je klizećim startom oborio Aleksandra Pešića baš u momentu kada je napadač sklonio loptu, te je utarac bio samo po nogama. Pešić je bio i izvođač penala, a sigurnim udarcem je duplirao vođstvo u 29. minutu.

Drugo poluvreme počelo je velikom bakljadom na severnoj tribini, a zanimljivije je bilo i na terenu. Javor je krenuo dosta ofanzivnije jer više gosti nisu imali šta da čekaju, dok se crveno-beli nisu povlačili. U pet minuta tri dobre prilike u kojima se našao El Fardu Ben. Prvo je iz izgledne prilike za šut izblokiran zbog oklevanja, potom je rešio da proigra Luku Ilića umesto da uputi udarac takođe iz dobre pozicije, a onda iz neposredne blizine gola veliki promašaj u 59. minutu.

U 68. minutu je šansu dobio Nemanja Milić nakon povrede strelca prvog gola, Luke Adžića. Talentovani fudbaler crveno-belih se nakon jedne situacije našao na travi uz bolnu grimasu, a da situacija nije bezazlena govori i to da je morao da bude iznešen sa terena.

Pitanje pobednika rešio je u 72. minutu Aleksandar Pešić. Napadač Crvene zvezde je postupio u stilu iskusnih napadača i veoma lepo rešio dobru situaciju koja mu se ukazala. Odlično ga je proigrao Ben, a Pešić je levom nogom gađao pored Đogatovića koji je istrčao. Na samom kraju utakmice, u 87. minutu, Pešić je propustio odličnu priliku za het-trik.

(Izvor: YouTube/AMVIDEO7S)

Ranije danas je pobedu istim rezultatom ostvario i Zemun protiv ekipe Borca. Lasickas je doneo vođstvo domaćem timu, da bi Đenić postigao još dva gola za ubedljiv trijumf.

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA – JAVOR 3:0
/Adžić 5, Pešić 29, 72/

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Ilija Brdar.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Frimpong, Babić, Rodić – Račić, L. Ilić (od 65. Srnić) – Ben, Krstičić (od 60. Milijaš), Adžić (od 71. Milić) – Pešić.
Klupa: Supić, Milijaš, Milić, Radonjić, Srnić, Gobeljić, Savić.

Javor: Đogatović, Ristovski, Marčić (od 46. Maričić), Đerić, Kornelijus, Crnomarković, Sević, Petković (od 62. Cvetković), Mrkaić, Amanović, Panić.
Klupa: Šćekić, Eliomar, Marković, Maričić, Kolaković, Ilić, Svetković.

SUPERLIGA – 23. kolo

Petak
Napredak – Spartak 4:3 (2:2)
/N’Dijae 20, Zec 20, Nikolić 73, Vulić 90+2 – Savković 4, Čečarić 45, Savković 90+1/

Subota
Zemun – Borac 3:0 (2:0)
/Lasickas 10, Đenić 39, 64/

Crvena zvezda – Javor 3:0 (2:0)
/Adžić 6, Pešić 29pen, 72/

17.00 Čukarički – Mačva
17.00 Rad – Radnik
17.00 Vojvodina – Voždovac

Nedelja
13.00 Radnički Niš – Bačka
14.00 Mladost Lučani – Partizan

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Stanite malo! Za nas Zvezdaše, dobro je što je Zvezda pobedila, ali u Zvezdinoj igri, i dalje, nema brzine, ne igra se snažno, nema tempa! Igralo se suviše mlako i usporeno! Ovakvu igru ne voli publika i zato je nema u većim količinama na Marakani! Atletiko Madrid i Napoli, su takođe učesnici 1/16 finala lige Evrope, pa kad se vidi kako ova dva kluba igraju na sredini terena, brzo kao vetar i oštro i snažno do granica grubosti, pitam se kako u Moskvi?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter