Sportski direktor Surduličana Darko Gašić uoči nastavka takmičenja u Superligi dotakao se transfera i priprema tokom zimske pauze.

Radnik se posle 22. odigrana kola nalazi na 10. poziciji sa 25 osvojena bod. Upisali su sedam pobeda, četiri nerešena rezultata uz 11 poraza i gol razliku 25:41.


– Odmah posle prvog dela sezone od standardnih igrača napustio nas je Mićić, a od nestandardnih igrača Mijić, Plavšić, Marković, Podunavać, Mirosavljević i Bulatović. Prvi deo priprema smo odradili u Surdulici, gde su uz prvotimce (vracen Jova Jovanović sa pozajmice) bili priključeni omladinci i igrači na probi. Od igrača su stigli Milan Stojanović koji se vratio sa pozajmice i koji je potpisao tri godine ugovor sa nama, Iljasa Zulfiju se vratio sa pozajmice iz Sokobanje i potpisao je na četiri godine ugovor. Vladimir Stefanović je došao iz Moravac Mrstana kao jedan od najboljih igrača srpske lige Istok i potpisao takođe na tri godine, Krsta Đorđević je potpisao na dve i po godine, a stigao je iz Češke gde je bio 1,5 godinu, a pre toga je igrao godinama u Mokroj Gori. Faton Dzemai (1998) stigao je iz Nemačke – rekao je Darko Gašić.

Pripreme su prema njegovim rečima dobro spremile tim za predstojeća iskušenja u domaćem šampionatu.

– U okviru prvog dela priprema odigrali smo jednu utakmicu, protiv Dinamo Vranja i pobedili 1:0. Pred kraj prvog dela priprema, Aleksandar Gojkovic, standardan naš igrac otišao je u grčku Larisu, a nama je na poziciji organizatora igre umesto Mićića dosao Risto Ristović iz podgoričke Buducnosti. Drugi deo priprema smo odradili u Staroj Pazovi i odigrali smo ukupno pet utakmica (Modriča 3:1, Borac 2:1, Bačka 1:0, Proleter 3:1, Dobanovci 2:0). Na sredini drugog dela priprema stigao je Dragan Žarković koji je već bio kod naš i sa kojim smo sarađivali pre godinu dana. Marko Čubrilo, veliki talenat iz Partizana poslednje dve utakmice je igrao u okviru pripremnog dela i uspeli smo pred sam kraj da tehnički realizujemo transfer sa Partizanom.

Najveće pojačanje je Vuk Mitošević, bivši igrač Vojvodine i Jagodine.

Pred kraj prelaznog roka smo doveli Vuka Mitoševića koje je naše najveće pojacanje, a izašli smo u susret Ognjenu Čančareviću kome je ugovor isticao za šest meseci i koji je želeo da se oproba u inostranstvu. Umesto njega, doveli smo Milovana Lekića, u proteklih godinu dana standardnog čuvara mreze Bežanije. Pavle Prodapalo i Dragomir Vukobratović su došli pred sam kraj prelaznog roka. Na pozajmicu su otišli Faton Džemaili u Budućnost Popovac, a Iljasa Zulfiju se vratio na pozajmicu u Ozren Sokobanja. Smatram da smo jači nego u prvom delu sezone, a nama ostaje kao glavni cilj i dalje opstanak u ligi i želja da afirmišemo što vise mladih igrača. Odradili smo dobre pripreme i nadamo se da ćemo uspeti u našoj nameri da što pre rešimo pitanje opstanka – zaključio je Gašić.