0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ PRED PLZEN: Svesni smo važnosti sutrašnje utakmice, bez straha idemo po pobedu! (FOTO)

Objavljeno: 14.02.18 u 12:19

Crno-beli sutra od 21.05 igraju prvu utakmicu u prolećnom delu ove sezone.

Partizan će na svom stadionu dočekati ekipu Viktroije Plzen koja danas stiže u Srbiju.

Žreb je odlučio da šampion Srbije preko dvomeča sa veoma nezgodnim Česima traži prolaz u osminu finala drugog po rangu evropskog takmičenja. Sutra se igra ‘prvo poluvreme’, a i jedni i drugi će odigrati prvi zvanični meč u ovoj godini.

– Svi smo svesni važnosti sutrašnje utakmice, i koliko će biti težak meč protiv dobrog protivnika, ali i mi smo dobra ekipa. Bez straha idemo po pobedu, mi smo Partizan, idemo pobednički i verujući u sebe, počeo je Miroslav Đukić, a potom odgovorio na pitanje o tome da li poslednji ‘večiti derbi’ na bilo koji način utiče na rezulta:

– Ono što se desilo na derbiju, smatramo da više toga neće biti, da ćemo biti jedinstveni i ići ka istom cilju. To je veoma bitno za sve partizanovce. Jer Plzen je takmičarska ekipa, igra na rezultat, ali smo ih dobro analizirali, gledali njihove utakmice i sa Vojvodinom, znamo kakav intenzitet imaju u igri. Na pripremama smo birali baš ekipe koje su slicne njima i mislim da ćemo biti spremni, jer smo i mi dobra ekipa. Nećemo ih potceniti. – Pokušaćemo da dobijemo utakmicu kod kuće, ali svejedno nam je da li igramo na u Humskoj ili na strani, ali je na našem stadionu veoma važno da ne primimo gol. Tako da bi sa svakom pobedom bez primljenog gola bio zadovoljan.

FOTO: STARSPORT

Pored Đukića, na konferenciji za medije je bio i štoper Partizana Milan Mitrović koji će sutra imati težak zadatak, da zaustavi Mihala Krmenčika.

– Nije bez razloga najbolji strelac češkog prvenstva, mnogo puta je pokazao klasu i kvalitet. Ovakvi dueli se igraju na dve utakmice, ali nadam se da neće sutra dati gol. Važno je da prvu utakmicu u sezoni odigramo dobro i sa pozitivnim rezultatom je završimo. Igramo protiv kvalitetnog rivala, ali verujemo u sebe i nadamo se najboljem.

U izjavi za HotSport, hrvatski internacionalac iz redova Viktorije, Dijego Živulić, je izjavio kako će se Plzen u Beogradu fokusirati na odbranu i to da ne primi gol, što je prokomentarisao i Miroslav Đukić na današnjoj konferenciji:

– Svi igramo kako nam protivnik dozvoli. Pokušaćemo mi da dominiramo. Oni su napadačka ekipa, ali imaju i brze tranzicije, da se povuku i da ugroze na kontre. Ne treba mnogo da mislimo da će nam biti lakše ako se brane. Mi ćemo morati da budemo koncentrisani i da u meču budemo 90 minuta i da im ne dozvolimo da nas iznenade, poručio je trener Partizana.

FOTO: STARSPORT

Sa stadiona Partizana: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter