3
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Hrabra Zvezda propustila svoje šanse, odluka pada u Moskvi!

Objavljeno: 13.02.18 u 20:01

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bez golova u prvom meču 1/16-finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA.

Pre početka meča održan je minut ćutanja u slavu žrtava aviona koji se pre dva dana srušio u Rusiji, kao i Nebojše Glogovca, čuvenog glumca koji je preminuo u petak, a sam duel je započeo uz sjajnu koreografiju navijača beogradskog tima inspirisanu opravo Glogovcem. Među 18 fudbalera beogradskog tima nije bilo Ričmonda Boaćija.

FOTO: STARSPORT

u 10. minutu Vitinjo je izbacio iz igre Le Taleka, stvorio sebi prostor za šut, ali je Borjan odlično reagovao. Nepun minut kasnije, sevnula je kontra CSKA, Musa je bio u izglednoj prilici, bez realizacije.

Mogao je CSKA do vođstva u 14. minutu, kada je Musa pokazao brzinu, iskoristio lošu procenu Borjana, ali je ostatak odbrane beogradskog kluba sprečio gol.

u 20. minutu, Ben je protutnjao kroz odbranu gostujućeg tima, Berezucki je startovao nad napadaćem Zvezde i napravio faul. Upravo je novi fudbaler crveno-belih preuzeo odgovornost, ali je dobar šut za malo završio preko gola.

Dva minuta kasnije, posle jedne opasne situacije pred golom Zvezde, Savić je odlično reagovao, Jovičić povukao kontru i pod faulom uposlio Radonjića. Utisak je da je Radonjić propustio šansu da uposli Bena koji bi bio sam ispred Akinfejeva, nakon čega je usledio šut pored gola vihornog krila.

FOTO: STARSPORT

U 27. minutu pripretili su Rodić i Radonjić, ali posle dva centaršuta nije bilo promene rezultata, kao ni minut posle Zvezdine šanse, kada je Musa asistirao Golovinu, a njegov šut izblokirao Rodić.

Najbolju šansu na meču Zvezda je imala u 35. minutu, kada je Radonjić posle duge lopte i greške odbrane CSKA sjajno „ukrao“ loptu, sjurio se ka golu, ali je Akinfejev fantastično ispratio i sjajnom reakcijom sprečio gol.

FOTO: STARSPORT

Do kraja prvog dela nije bilo većih prilika.

Drugo poluvreme započelo je bakljadom navijača iz Rusije i manjim incidentima, što je više odgovaralo igračima Zvezde, koji su imali dva kornera u 48. minutu, a minut kasnije i novu fantastičnu priliku.

Prvobitno su Moskovljani otklonili opasnost, ali je iz drugog pokušaja Radonjić sjajno centrirao, a Le Talek pokušao više nego dobro. No, reprezentativni čuvar mreže „Zbornaje komande“ sjajnom paradom sprečio je gol Zvezde.

Usledio je pritisak CSKA, pokušali su Golovin u 51, potom Vitinjo u 56, a Borjan je na iskušenjima bio u 59, kada je posle faula Bena na ivici kaznenog prostora Vitinjo šutirao snažno, ali je Kanađanin na golu beogradskog kluba sjajno bio postavljen.

FOTO: STARSPORT

Već u narednom napadu, nova prilika za Zvezdu. Berezutski je fantastično sprečio Bena da izađe ispred Akinfejeva, lopta je stigla do Krstičića, koji je pronašao Stojkovića, on centrirao, ali su Ben i Rodić zasmetali jedan drugom.

Sledeću priliku imao je CSKA preko Golovina u 62, a u 67. minutu nakon duge lopte Akinfejeva ka Musi, koji je prijemom izbacio Savića iz igre, potom krenuo ka golu Zvezde, ali je novo pojačanje Moskovljana očajno reagovalo u situaciji tri na jedan, pa je završni pas završio u nogama igrača Zvezde. Pritisak je potrajao do 76. minuta, kada je Krstičić probao glavom nakon centaršuta Bena, bez sreće, kao i udarac Pešića tri minuta kasnije.

FOTO: STARSPORT

Na kraju, utisak je da igrači Zvezde nijednog momenta nisu bili podređeni ili nadigrani, pa im rezultat 0:0 sa pravom donosi nadu u uspeh za osam dana u Moskvi.

Crvena zvezda – CSKA Moskva 0:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 35.642. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Ben, Krstičić, Radonjić, Pešić

CSKA: Akinfejev, Vasin, V. Berezucki, Vernblom, Načo, Fernandeš, Džagoev, Golovin, Kučajev, Vitinjo, Musa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Tvoju i ostalih grobosa SUDBINU ce vam procitati Viktorija sutra navece pa nam se javi…nemoj sutra da se zavuces u misiju rupu pa da te ja moram pitati ZAŠTO se nisi javio..

    0
    0
    Odgovori
  2. OVIH PAR STOTINA RUSA POBEDILO NAS 19 999 U NAVIJANJU?ZASTO I NAMA NISU KUPILI BAKLJE STA DA PALIMO NOVINE?E PA MI NE CITAMO NI KNIGE A KAMOLI NOVINE!ALI ZATO UMEMO DA CITAMO SUDBINU IZ KARATA!

    0
    0
    Odgovori
  3. NISMO DOBILI PO DVA SENDVICA NEGO SAMO PO JEDAN KADA JE RUPA BILA POLUPRAZNA?ZASTO NIJE BILO KACKAVALJA I KRASTAVCIMA KAO STO SU OBECAVALI ONI KOJI SU ME ZVALI?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter