0
Domaći fudbal

Fudbal Soccer World Cup 2014 qualifiers match Belarus v France Samir Nasri (R) celebrate scoring the goal with the Paul Pogba (L) Gomel, 06.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠE VEDETE MILANA, ARSENALA, BARSELONE ‘NA IZVOL’TE’: Ima li među slobodnim fudbalerima opcija za Crvenu zvezdu, Partizan, ali i ostale klubove Superlige?

Objavljeno: 12.02.18 u 16:50

Prelazni rok u Evropi završen je poslednjeg dana januara, dok je u Srbiji vreme za transfere isteklo 11. februara u ponoć. 

Ipak, to ne znači da je sa dolascima gotovo, jer još uvek postoji mogućnost da ugovor potpišu fudbaleri koji su tokom prelaznog roka ostali bez kluba, prema pisanju Transfermarkta.

Ukoliko pogledamo spisak imena koja su ostala bez ugovora, čini se da bi bilo moguće sastaviti sasvim pristojan tim, bar za srpske uslove:

Golmani

Dijego Kavalijeri (35)
Iako već u duboko poznim godinama, ime nekadašnjeg čuvara mreže Liverpula je više nego atraktivno, mada se čini da je 35-godišnji golman bliži odluci da završi karijeru.

Aleksandar Gutor (28)
Dosadašnji čuvar mreže Černomoreca je u 28. godini ostao bez posla, ali bi nekadašnji reprezentativac Belorusije sigurno bio pojačanje nekom timu u srpskom fudbalu.

Štoperi

Džolion Leskot (35)
Bivši fudbaler Mančester Sitija jedno je od najatraktivnijih imena na listi, a nekadašnji reprezentativac Engleske od jula prošle godine je bez kluba. Ima 35 godina.

Sebastijan Basong (31)
Basong je tokom karijere nastupao za veliki broj timova iz Engleske, između ostalih Totenhem, Votford, a poslednji tim bio je Norič, sa kojim se rastao prošlog leta, a još uvek je bez kluba.

Gabrijel Paleta (31)
Paleta je pre nekoliko dana raskinuo ugovor sa Milanom, a do sada je igrao za Parmu, Atalantu… Za reprezentaciju Italije odigrao je tri meča.

Filip Volšajd (28)
Nekadašnji fudbaler Bajera iz Leverkuzena iz Stouka je prešao u Mec u avgustu, da bi već ove zime napustio Francusku posle samo jednog odigranog meča.

Levi bek

Giljerme Sikera (31)
Sikera je tokom karijere nastupao za Udineze, Granadu, Benfiku, Valensiju, a poslednji klub za koji je nastupao jeste Atletiko Madrid, sa kojim se rastao u septembru.

Karlinjos (31)
Legendarni levi bek brazilske Serije A odigrao je preko 200 mečeva u ovom takmičenju, nastupao je za Kruzeiro, Santos, Fluminense, Internasional, a od početka januara je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Sao Paulom

Desni bek

Pavle Ninkov (32)
Ninkov je slobodan od prošlog leta, kada se rastao sa Tuluzom, a sigurno je da bi fudbaler ovog kalibra dobro došao nekoj od ekipa iz našeg šampionata.

FOTO: STARSPORT

Entoni Vanden Bore (30)
Nekada jedan od najtalentovanijih fudbalera Belgije, Vanden Bore nikada nije zaigrao u skladu sa očekivanjima, ali je nekadašnji fudbaler Portsmuta, Đenove, Fiorentine, Anderlehta, Monpeljea… bez sumnje veliko ime.

Sisinjo (31)
Nekadašnji fudbaler Sevilje slobodan je u izboru nove sredine od kako se rastao sa brazilskim Santo Andreom početkom decembra prošle godine.

Zadnji vezni

Jan Kirhof (27)
Nekadašnja uzdanica brojnih nemačkih klubova, poput Šalkea, minhenskog Bajerna, Majnca, slobodan je u izboru nove sredine od proteklog leta, kada je napustio Sanderlend.

Žeremi Tulalan (34)
Legendarni Francuz slavu je stekao u Lionu, nastupao je još za Malagu, Monako i Bordo, sa kojim se rastao u januaru ove godine.

Aleks Song (30)
Fudbaler koji je odigrao preko 200 mečeva za Arsenal i 60 za Barselonu ove zime je postao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Rubinom iz Kazanja.

Centralni vezni

Anderson (29)
Nekadašnja vedeta Aleksa Fergusona sa preko 100 utakmica u Mančester Junajtedu ostao je bez posla nakon što se rastao sa Internasionalom početkom godine.

Antoni Noćerino (32)
Vezista je slavu stekao noseći dres Juventusa, Milana, nastupao je za Vest Hem, Parmu, Đenovu, a poslednja ekipa čiji je bio član je Orlando u MLS ligi, gde mu je istekao ugovor 1. januara.

Ofanzivni vezni

Hosue (27)
Krilni fudbaler koji je tokom karijere nastupao za brojne portugalske velikane (Porto, Braga) i za timove iz Turske (Bursa, Galatasaraj, Osmanli) bio je fudbaler Osmanlija do ove zime.

Renato Kaha (33)
Iskusni Brazilac je poslednji meč odigrao kao fudbaler Ponte Prete, a pre toga je nastupao za Guangžu Evergrande, Gremio, Botafogo…

Vesli (30)
Pored brojnih timova iz Brazila, Vesli je u Evropi igrao za Verder dve sezone, a od ovog januara nema klub, pošto se rastao sa Sport Recifeom.

Levo krilo

Samir Nasri (30)
Iako mu je karijera u strmoglavom padu, s obzirom na to da je od Arsenala i Mančester Sitija stigao do Antalije, u kojoj je dobio otkaz pre nekoliko dana, Nasri je bez trunke dileme fudbaler najjače „reputacije“ na ovoj listi.

Dijego Kapel (29)
Kapel je bio jedan od najtalentovanijih krilnih igrača Sevilje, ali nije uspeo da pokaže ono što su navijači očekivali, pa je posle Sportinga, Đenove i Anderlehta slobodan igrač od avgusta 2017.

Muhamed Keita (27)
Fudbaler koji je tokom karijere najviše pažnje privukao partijama u prvenstvu Norveške napustio je njujorški Red Bul 3. februara

Desno krilo

Simon Vukčević (32)
Nekadašnji fudbaler Partizana i Vojvodine je ubedljivo najzvučnije ime kada su u pitanju desna krila koja nemaju ugovor, i to od maja prošle godine, kada je napustio portugalski Čaves.

FOTO: STARSPORT

Napad

Nilmar (33)
Kada je iz Viljareala odlučio da ode u Katar i ekipu Al Rajan, mnogi su se začudili, pa je Nilmar nakon toga nestao sa radara ssvetske fudbalske javnosti, a sjajni napadač nema tim od decembra, kada je raskinuo saradnju sa Santosom.

Džonatan Kristaldo (28) 
Ekstremno talentovan, malo toga je uspeo u karijeri, a od 22. januara ovaj nekadašnji fudbaler Metalista i Bolonje je slobodan fudbaler, pošto je napustio argentinski Velez.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter