0
Fudbal

EP U FUTSALU: Portugalci okrenuli Ruse! Rikardinja nije bilo nigde, a onda se pojavio sa tandemom Koeljo…

Objavljeno: 08.02.18 u 19:40

Futsal reprezentacija Portugalije prvi su finalisti Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto su sa 3:2 (0:1) savladali Rusiju u prvom polufinalu.

Prvo polufinale EP u futsalu donelo nam je puno uzbuđenja, preokreta, pa čak i umalo tuču na kraju. A tada su se uveliko radovali Portugalci koji su imali više strpljenja, sreće, ali i naklonosti sudija, te su tako došli do finala posle dosta godina.

Rusi su prvi poveli već u četvrtom minutu posle velike greške Portugalaca na svojoj polovini, a munjevitu kontru u gol je pretvorio Eder Lima.

Zatim dugo nije bilo golova, a ni većih prilika, najviše jer je najbolji igrač sveta Rikardinjo bio potpuno zatvoren od strane ‘baćuški’.

Međutim, u nastavku se probudio omaleni mađioničar, imao par poteza za publiku, a onda krenuo da razigrava saigrače. Najpre se Andre Koeljo sam izborio za poziciju i gol u 31. minutu, da bi pet minuta kasnije Rikardinjo brzo izveo korner, nateravši jednog igrača Rusije da se oklizne i ostavi Koelju samog, koji se namestio i pogodio za preokret.

Ušlo se u vrlo zanimljivih poslednjih tri minuta. Portugalci su imali pet prekršaka i Rusi su jurili šesti. U jednom momentu Robinjo je bio fauliran, ali su sudije procenile da tu nije bilo ništa sporno, zbog čega su ‘baćuške’ prvi put pobesnele zbog odluke arbitara.

Drugi put su imali mnogo više razloga, jer je bilo evidentno da je golman Portugalije igrao rukom van svog prostora, što je omogućilo Brunu Koelju da postigne gol sa celog terena i reši meč.

Iako su već u sledećem napadu Rusi smanjili na 3:2 ponovo preko Edera Lime, nije bilo više vremena za njih i Rikardinjo i drugovi su se našli u finalu gde će čekati pobednika duela Kazahstan-Španija (21h).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter