1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

SPEKTAKL NA ‘KROVU’: Brodarac se isprsio pred gigantom, ali je Mančester ipak pokazao veličinu (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.18 u 20:25

Fudbaleri Brodarca završili su svoju ovogodišnju evropsku odiseju u omladinskoj Ligi šampiona porazom od slavnog Mančester junajteda rezultatom 2:0 (2:0).

Brodarac se jeste oprostio od Evrope, ali je svima jasno da je ovako nešto bilo potrebno srpskom fudbalu. Baš kao i večerašnja utakmica na stadionu Voždovca na Dušanovcu, bez obzira što je srpski tim poražen. Izgubiti od Mančester junajteda ne može biti sramota nikada.

‘Crveni đavoli’ su došli u Beograd kao favorit i jedan od pretendenata za osvajanje trofeja, a ovaj susret pratila je i jučerašnja godišnjica tragedije ‘Bezbijevih beba’, čiji se avion srušio kod Minhena pri povratku iz Beograda sa utakmice protiv Crvene zvezde.

Večerašnji meč protekao je u najvećem delu u vođstvu Engleza, pošto su već u 18. minutu poveli golom Indija Bunena. Ali, tome je kumovao i golman Zdravković kome je lošta prošla kroz ruke i većinski je krivac, iako je na putu do gola lopta zakačila još nekog igrača u bloku.

(Izvor: youtube / DaX)

Posle samo 11. minuta igre vođstvo Mančestera je duplirano, a ponovo je sreća okrenula leđa igračima beogradskog kluba. Voren je driblao i tražio prostor po levoj strani unutar kaznenog prostora, namestio se, centrirao, a lopta je na tom putu pogodila Ivančevića u glavu i odsela u mreži.

Na kraju je pogodak ipak pripisan Vorenu, ali da nije bilo Ivančevića, ne bi bilo ni gola.

(Izvor: youtube / DaX)

Ispostavilo se da je već tada postavljen konačan rezultat. Brodarac je imao kontrolu lopte i posed na svojoj strani, ali im to nije previše značilo.

Možda je paradoksalno reći jer se radi o Ligi šampiona za mlade igrače, ali Mančester je ovaj susret dobio na iskustvo i čist kvalitet koji definitivno poseduje tim legendarnog Nikija Bata.

Brodarac se nije obrukao, isprsio se pred gigantom i prokrčio put sebi i drugim srpskim klubovima, ali i pokazao da ima kvaliteta i potencijala u srpskom fudbalu.

Sada ga samo moramo iskoristiti na najbolji mogući način.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter