0
Evropske lige

KJELINI KRIVI GVARDIOLU: On je briljantan um, ali je razmazio italijanske štopere

Objavljeno: 07.02.18 u 23:32

Italijanski štoper Đorđo Kjelini dao je zanimljivu izjavu vezanu za sve manji broj kvalitetnih italijanskih defanzivaca i za to okrivio nikog drugog nego – Pepa Gvardiolu.

Jasno je svima, sve je manje italijanskih štopera svetske klase. Jedan od poslednjih iz te grupe jeste Đorđo Kjelini koji je iskoristio priliku da svu krivicu svede na čoveka koji nikada nije ni radio na ‘čizmi’.

Pep Gvardiola je razmazio i uništio italijanske štopere. On je fantastičan trener, izuzetan um, ali italijanski treneri su pokušavali da ga kopiraju, iako nemaju to znanje. I onda smo u ovih deset godina izgubili identitet. Izgubili smo identitet Maldinija, Barezija, Kanavara, Neste, Bergomija, Đentilea, Širee – rekao je Kjelini.

Zatim je pojasnio svoje mišljenje i dotakao se šokantnog izostanka ‘azura’ sa Svetskog prvenstva u Rusiji ove godine.

– U godištu između 1984. i 1995. imamo samo Bonućija. Za deset godina nismo izbacili nijednog dobrog štopera. Nadam se da ćemo se restartovati. Mundijal je samo dokaz našeg problema. Iskreno, taj Mundijal ću osetiti kao bodež u stomaku. Neće to biti lep mesec. Pregledaću delove, golove, pratiti rezultat, ali ne mogu da zamislim da sedim kod kuće i gledam Mundijal na televiziji – istakao je sa gorčinom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter