0
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Rezime zimske ‘pijace’- Da li je sastav Partizana koji dočekuje Plzenj jači od onog jesenas? (ANKETA)

Objavljeno: 05.02.18 u 00:15

Zimski prelazni rok u većini zemalja Evrope zaključen je sa prvim danom februara, dok u našoj, ali i još po kojoj zemlji on traje i u narednih nedelju dana. Ipak, crno-beli su čini se završili sve aktivnosti u što se tiče dolazaka i odlazaka.

Iako postoji mogućnost da do tog 11. februara vidimo još neku promenu u srpskim klubovima, po signalima koji stižu iz Partizana može se zaključiti da kod njih to neće biti slučaj.

Šampion Srbije je poslao spisak igrača za predstojeći dvomeč sa Viktoriom iz Plzenja, u okviru osmine finala Lige Evrope, gde su iskoristili pravo na sve tri promene, a trener Miroslav Đukić sada ima još desetak dana da maksimalno spremi svoj tim za meč sezone.

Partizan je tokom januara bio dosta aktivan, pa smo tako prethodnog meseca imali deset odlazaka iz Humske, naspram pet dolazaka.

Od nosilaca, ekipu je napustio jedino Everton Luiz koji će karijeru nastaviti u italijanskom prvoligašu SPAL-u, a pored Brazilca klub su napustili i Filip Kljajić (pozajmica Platanias), Petar Đuričković (Ksanti), Lazar Ćirković (Lucern), Saša Marjanović (?), Mohamed El Monir (Orlando), Nemanja Stevanović (pozajmica Rad), Teofilijus Solomon (Omonija), Veljko Birmančević (Rad pozajmica), Alen Stevanović (Šonan). Takođe, postoji i dobra šansa da klub nakon priprema napusti i iskusni napadač Vladimir Đilas, za kojeg je zainteresovan subotički Spartak.

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, u redove aktuelnog šampiona Srbije stigli su zvanično najbolji fudbaler jesenjeg dela šampionata Đorđe Ivanović iz subotičkog Spartaka, iz grčkog Olimpijakosa stigao je Saša Zdjelar, a crno-bele su još pojačali i Juri Vakulko (Dnjepar), Slobodan Urošević (Napredak) i Salu Draman kao slobodan igrač.

Kao što rekosmo od „stubova“ ekipe tim je napustio samo Everton, za kojeg je zamena došla u liku zlatnog „orlića“ sa Novog Zelanda, Saše Zdjelara, koji je već posle par dana u klubu i dve kontrolne utakmice pokazao zavidan kvalitet i utisak je da predstavlja pravu zamenu za Brazilca.

Tokom ovih priprema vrlo dobro su se pokazali i Đorđe Ivanović i Slobodan Urošević, koji su učestvovali i u pogotku u poslednjoj kontrolnoj utakmici protiv čeških Teplica, gde je novi levi bek crno-belih izvrsno asistirao Ivanovću, koji se nametnuo kao igrač koji može da odgovori zadacima na više pozicija.

Doskorašnjem fudbalera Spartaka je Đukić tokom ovih priprema često namenjivao ulogu koju je u prvom delu sezone imao Ognjen Ožegović, na poziciji drugog napadača, na šta je novajlija dobro odgovorio. Takođe Ivanović se dobro snalazi i u samom veznom redu, tako da je trener crno-belih dobio odlično rešenje na sredini terena, koje može da odgovori na sve njegove zahteve.

Juri Vakulno odigrao je nekoliko utakmica na ovim pripremama, ali čini se da još uvek nije u pravoj meri pokazao svoje umeće, dok se o Dramanu za sada vrlo malo zna.

Sa druge strane treba istaći da je Partizan napravio veliki posao time što je sačuvao svog prvog golmana Vladimira Stojkovića, čije su odlične intervencije ulivale veliku dozu samopozdanja zanjoj liniji, a svakako će veliki plus biti i ostanak Leandra Tavambe.

Ognjen Ožegović, Zoran Tošić i Marko Janković biće i na proleće predvodnici navale „parnog valjka, dok je veliki plus i oporavak Nebojše Kosovića, koji će biti značajan dodatak Partizanovom veznom redu i uz Danila Pantića doneti neophodnu dozu kreativnosti na sredini terena. Takođe treba očekivati da i mladi fudbaleri poput  Đorđa Jovanovića, pa i Armina Đerleka dobiju možda koji minut na terenu, jer su na priprema pokazali da se na njih može ozbiljno računati.

Za defanzivne poslove na sredini terena uz Zdjelara su tu i Marko Jevtović, koji je u tandemu sa Evertonom izneo veliki teret na svojim leđima u jedenjem delu prventva, kao i Đikićev „džoker“ Milan Radin.

FOTO: STARSPORT

Najveće pojačanje crno-belih u nastavku takmičenja mogao bi da bude Sejduba Suma, koji je nakon dosta pehova u prethodnom delu sezone, odradio kompletan pripremni period sa ekipom. Najskuplji igrač u istoriji Partizana je u kontrolnoj uakmici sa kiparskim Ermisom nagovestio svoje buđenje efektnim pogotkom, ali i odličnom igrom tokom čitavog meča. Svakako, navijači priželjkuju da drugu polusezone započne onako kako je završio prthodnu, kada je bio strelac u „večitom derbiju“ i u kontinuitetu pruža partije kakve je pokazivao u dresu Slovana.

Odbrana tima iz Humske nije pretrpela veće promene, ostali su stubovi Miroslav Vulićević, Nemaga G. Miletić, Nemanja R. Miletić, Milan Mitrović, Bojan Ostojić i Nemanja Antonov. Njima je pridodat i pomenuti Urošević kao i mladi Cucin, i očekuje se da bedem isped gola Stojkovića u nastavku sezone deluje sigurnije i uigranije.

Čini se da su sve pozicije dobro popunjene u ovom timu Partizana, čiji će trener Miroslav Đukić u nastavku sezone, čini se, imati veći izbor na klupi i veći broj opcija i mogućnosti za kombinovanje. Posebno na sredini terena, na koju je bačen poseban akcenat ovog januara.

Barem na oko ovaj tim crno-belih deluje nešto jače u odnosu na onaj iz jesenjeg dela, sa više više rešenja na svakoj poticiji. Konačan sud o tome svakako će biti i prvi meč sa Viktorijom iz Plzenja, a kako se vama čini tim crno-belih nakon zimskog prelaznog roka i ko je po vama najveće pojačanje?

Ko je najveće pojačanje Partizana ove zime?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter