0
Evropske lige

SERIJA A: Napoli siguran protiv Beneventa, brine povreda Mertensa (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.18 u 23:01

Fudbaleri Napolija upisali su rutinsku pobedu na gostovanju lokalnom rivalom rezultatom 2:0, u okviru 23. kola italijanskog šampionata.

Ovom pobedom ekipa Maurisija Sarija se vratila na čelo tabele, sa bodom više ispred Juventusa, koji je ranije danas deklasirao Sasuolo sa 7:0.

Iako je Benevento na ovoj utakmici startovao nešto ofanzivnije i stvorio dve-tri dobre šanse pred golom Reine u prvih desetak minuta, ubrzo je Napoli stvari stavio na svoje mest.

Pvu veliku šansu za goste imao je Lorenco Insinje, čiji je sjajan lob udarac u 13. minutu završio na prečki, dok je već u sledećem napadu nakon njegove asistencije izglednu šasnu propustio Hamšik.

Ipak nije se dugo čekalo do vođstva Napolitanaca pošto je u 20. minutu, Dris Mertens veoma lepim pogotkom uspeo da probije bunker domaćina za 1:0.

Do kraja poluvremena više nije bilo promene razultata, a najbolju šansu u samoj završnici prvog dela utakmice za „veštice“ je propustio Filip Đuričić.

Sam početak drugog dela utakmice doneo je novi pogodak gostiju, a strelac je bio Marek Hamšik, kome nije bilo teško da u 47. minutu u gol pretvori sjajnu asistenciju Kaljehona.

Nakon što su duplirali prednost, fudbaleri Napolija kao da su se uspavali na terenu i to im se umalo obilo o glavu. Nedugo po dupliranju prednosti, Kulibali je vrlo nesmotreno reagovao u svom šesnaestercu i oborio Andrea Kostu, a sudija Marko Di Belo isprva pokazao na najstrožu kaznu.

Ipak nakon pregledavanja snimka, ispostavilo se da je ovom prekršaju prethodila ofsajd pozicija domaćih fudbalera pe je arbitar preinačio svoju prvobitnu odluku.

Ova situacija je malo probudila Naplitance, koji su do kraja sigurnom igrom sačuvali svoje vođstvo i vratili se na lidersku poziciju, a jedini razlog za brigu jeste povreda Drisa Mertensa, koji je u 76. minutu prunudno napustio igru.

 

SERIJA A – 23. KOLO:

Subota:

Sampdorija – Torino 1:1 (1:1)
/Toreira 11 – Akva 25/

Inter – Krotone 1:1 (1:0)
/Eder 234 – Barberis 60/

Nedelja:

Verona – Roma 0:1 (0:1)
/Under 1/

Atalanta – Kjevo 1:0 (0:0)
/Manćini 72/

Bolonja – Fiorentina 1:2 (1:1)
/Pulgar 44 – Veretu 41, Kjeza 71/

Kaljari – SPAL 2:0 (1:0)
/Ćigarini 34, Sau 78/

Juventus – Sasuolo 7:0 (4:0)
/Aleks Sandro 9, Kedira 25, 27, Pajnić 38, Iguain 63, 74, 83/

Udineze – Milan 1:1 (0:1)
/Donaruma 76 autogol – Suso 9/

Benevento – Napoli 0:2 (0:1)
/Mertens 20, Hamšik 47/

Ponedeljak:

Lacio-Đenova

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter